Pride & Prejudice de Musical in 2024 in de Nederlandse theaters

Het klassieke liefdesverhaal van Jane Austen is in 2024 voor het eerst te zien als musical in Pride & Prejudice de Musical, een frisse bewerking met een all female cast! 

In deze nieuwe musicalversie wordt het beroemde verhaal verteld vanuit het perspectief van de vrouwelijke personages. De musical beleeft in januari haar wereldpremière in theater De Meervaart in Amsterdam, en zal daarna te zien zijn in de Verenigde Staten. Bekijk hieronder een trailer.

Elizabeth Bennet heeft een mening over alles en iedereen: haar vier zussen, haar ouders, haar buren, eigenlijk ontkomt heel Engeland tijdens het strikte Regency-tijdperk niet aan haar scherpe blik en genadeloze oordeel. Ze is te trots om aan haar opinies te twijfelen, totdat ze in de knappe maar scherpzinnige Mr. Darcy haar gelijke ontmoet. En precies hij bekent onverwacht de liefde aan haar. Gelukkig wordt het in deze nieuwe musicalversie eindelijk tijd voor de vrouwen om zélf te bepalen wat ze willen met hun leven en zijn zíj aan het woord, in een all female cast! Tijdens de Nederlandse tournee van de voorstelling bestaat deze cast uit Anouk Maas, Renée de Gruijl, Tessa Sunniva van Tol, Anouk Snel en Suzanna Pleiter.Pride & Prejudice de Musical

Pride & Prejudice is een roman, gepubliceerd in 1813, geschreven door de Britse schrijfster Jane Austen. Ze begon met het schrijven tussen 1796 en 1797, onder de titel First Impressions. Maar een uitgever vond het niet goed genoeg waardoor ze het pas in 1811 herzag. De klassieker uit de Engelse literatuur gaat om de opkomende relatie tussen Elizabeth Bennet, de dochter van een landheer, en Fitz William Darcy, een rijke aristocratische landeigenaar. Twee trotse personen met veel vooroordelen over elkaar. Beide beseffen hierdoor niet dat ze eigenlijk verliefd op elkaar zijn. Ze zijn als het ware te trots om over hun vooroordelen heen te kijken.

De roman is meerdere keren verfilmd, onder andere in 1940 en 2005. De bekendste uitvoering is waarschijnlijk de zesdelige BBC-serie uit 1995, met onder andere Colin Firth en Anna Chancellor. In 2005 is het boek opnieuw verfilmd met Keira Knightley en Matthew Macfadyen in de hoofdrol.

Pride & Prejudice wordt internationaal ontwikkeld en geproduceerd door Morssinkhof Terra Theaterproducties, in Nederland bekend van Amélie de Musical, Theater Terra en Brugklas de Musical. Script en liedteksten worden geschreven door Jeremy Baker, de muziek is van Fons Merkies en de regie van Wesley de Ridder.

Pride & Prejudice de Musical cast

De cast bestaat uit Anouk Maas, Renée de Gruijl, Tessa Sunniva van Tol, Anouk Snel en Suzanna Pleiter.

Waar & wanneer

Pride & Prejudice is als musical te zien in de Nederlandse theaters van oktober 2023 tot en met maart 2024. De voorstelling gaat op vrijdag 5 januari in Theater De Meervaart in Amsterdam in première. De Amerikaanse tournee start in 2025.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...