Moulin Rouge de Musical vanaf 7 september te zien in het Beatrix Theater Utrecht

Stage Entertainment Nederland heeft aangekondigd dat Moulin Rouge De Musical vanaf 7 september 2024 te zien is in het Beatrix Theater Utrecht. De musical brengt de revolutionaire film van Baz Luhrmann tot leven op het toneel, geremixt tot een grootse nieuwe mash-up extravaganza musical. Het Beatrix Theater wordt volledig omgetoverd in de sfeer van de wereldberoemde Franse nachtclub en neemt het publiek mee naar het 19e-eeuwse Parijs, compleet met de iconische rode windmolen en 5 meter hoge blauwe olifant.

De Nederlandse première vindt plaats op 19 september 2024. De kaartverkoop gaat 14 maart officieel van start.Moulin Rouge de Musical Nederland

De musical is gebaseerd op de beroemde, met Oscars bekroonde film van regisseur Baz Luhrmann uit 2001, met Nicole Kidman en Ewan McGregor in de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich af rond 1900 in Parijs, waar een jonge berooide schrijver hopeloos verliefd wordt op courtisane Satine. De muziek van Moulin Rouge! De Musical bestaat uit allerlei nummers en muziek uit de afgelopen 160 jaar, van Offenbach tot Lady Gaga. De musical bevat veel van de iconische nummers uit de film, evenals toevoegingen van Adele, Katy Perry, Sia, Rihanna en Beyoncé.

De musicalversie ging in 2019 in première op Broadway. Voor de show werd het Al Hirschfeld Theatre op Broadway volledig verbouwd, zodat de bezoeker zich in de roemruchte Moulin Rouge-club in Parijs waant. De voorstelling trekt al sinds de opening volle zalen en werd bekroond met tien Tony Awards, de belangrijkste en prestigieuze Amerikaanse toneelprijzen, waaronder die voor beste musical van het jaar.

Naast New York Inmiddels is de musicalversie ook te zien in onder meer Londen, Melbourne, Keulen, Seoul en Tokyo.

Cast Moulin Rouge De Musical Nederland

Carlo Boszhard gaat een van de drie hoofdrollen spelen in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Hij zal de rol voor zijn rekening nemen van Harold Zidler, de excentrieke eigenaar van de wereldberoemde Parijse nachtclub. Dat heeft Stage Entertainment Nederland bekendgemaakt.

Voor Carlo is het musicalvak geen onbekend terrein. Eerder speelde hij rollen in Les Misérables en Beauty and the Beast. Daarnaast is hij als stemacteur actief; zo sprak hij onder meer de Nederlandse stem in van Olaf voor de animatiefilm Frozen. Hij zei:

“Toen ik de musical zag op Broadway werd ik omvergeblazen door al het spektakel. Moulin Rouge! De Musical is meer dan een musical; je waant je echt in de beroemde nachtclub. Ik kijk ernaar uit om de excentrieke Zidler te spelen en de deuren van de Moulin Rouge te openen voor het Nederlandse publiek.”

De rest van de hoofdrolspelers voor Moulin Rouge! de musical in Nederland zijn nog niet bekend.

Moulin Rouge de Musical

Net als in de film brengt Moulin Rouge! De Musical een hommage aan meer dan honderdzestig jaar muziek ‒ van Offenbach tot Lady Gaga. De Musical bevat veel van de iconische nummers uit de film uit 2001 en nieuwe toevoegingen onder leiding van muzikaal supervisor, orkestrator en arrangeur Justin Levine. Hij combineert meer dan zeventig nummers van Adele, Katy Perry, Sia, Rihanna, Beyoncé en meer tot een popscore die uniek is in het musicaltheater. Alle bekende hits worden in het Engels gezongen.

Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland, vertelde:

“Moulin Rouge! De Musical is een belevenis die bijna niet valt uit te leggen, maar die je zelf moet ervaren! Het creatieve team heeft echt een unieke wereld gecreëerd – een totaalbeleving van theaterzaal tot wat er op het toneel te zien is. Het is geweldig om met het team van Stage Entertainment deze grootse productie met meer dan 70 hits vanaf september aan het Nederlandse publiek te mogen tonen”.

Carmen Pavlovic, producent van Moulin Rouge! The Musical, vertelde:

“We zijn enorm enthousiast over onze samenwerking met internationale musicalproducent Stage Entertainment en het Nederlandse team, die steeds weer topproducties weten neer te zetten voor hun publiek. We kunnen niet wachten om het Nederlandse publiek te laten kennismaken met de grandioze en extravagante wereld van Moulin Rouge! De Musical. Deze productie is al uitgegroeid tot een echte publieksfavoriet in New York, Londen, Keulen, Tokio, Seoul, Sydney, Melbourne en andere steden over de hele wereld.”

Moulin Rouge musical Can Can Seats

Bij Moulin Rouge! De Musical is het mogelijk om zogeheten Can Can Seats te boeken. Deze exclusieve zitplaatsen bevinden zich recht voor het toneel waardoor de bezoeker de voorstelling op een unieke en intieme manier ervaart en zich echt in de Moulin Rouge waant. Per voorstelling zijn er slechts twaalf tafels beschikbaar, waarbij elke tafel plaats biedt voor twee personen.

De Nederlandse première vindt plaats op 19 september 2024.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...