Murder, She Wrote film in ontwikkeling

Een nieuwe film gebaseerd op het klassieke CBS-misdaaddrama Murder, She Wrote is in de maak bij Universal Pictures.

Volgens Variety zijn Lauren Schuker Blum en Rebecca Angelo – de scenarioschrijvers achter Sony’s nieuwe biografische komedie-dramafilm Dumb Money – verbonden zijn aan het schrijven van een Murder, She Wrote film. Spider-Man-franchiseproducent Amy Pascal (die een first-look-deal heeft met Universal) is ook bij het project betrokken.

Murder, She Wrote film

Blum en Angelo tekenden voor het schrijven van Murder, She Wrote voorafgaand aan de aanhoudende staking van de Writers Guild of America (WGA). Ze zullen het werk aan de film pas hervatten nadat de vakbond een nieuwe overeenkomst heeft bereikt met de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP). Niettemin hebben de vertegenwoordigers van Blum en Angelo bevestigd dat de film Murder, She Wrote een van de volgende projecten van de schrijvers is.

Murder, She Wrote is gemaakt door Peter S. Fischer, Richard Levinson en William Link. De show, geproduceerd door Universal Television, werd oorspronkelijk uitgezonden op CBS voor 264 afleveringen van 1984 tot 1996. Muder, She Wrote keerde vervolgens terug voor een tetralogie van televisiefilms, die van 1997 tot 2003 op CBS werden uitgezonden.

De serie had wijlen Angela Lansbury in de hoofdrol als Jessica Fletcher, een mysterieschrijver en amateurdetective die in het fictieve stadje Cabot Cove, Maine woont. Daarin hielp Jessica regelmatig bij het oplossen van echte moordzaken, zowel in Cabot Cove als elders.

Ondanks dat de televisieserie twintig jaar geleden werd afgerond, is Murder, She Wrote in andere media blijven bestaan. Het meest opvallend is dat er sinds 1989 een reeks spin-off-romans loopt, waarbij in elk boek de fictieve Jessica Fletcher als co-auteur wordt vermeld. De 56e en meest recente roman in de serie verscheen afgelopen januari in de schappen, met nog twee edities gepland voor 2024 (wat de 40e verjaardag van de show markeert).

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter