Musical Aida keert terug naar Nederland in 2023

Op 23 april 2023 beleeft de geactualiseerde en vernieuwde musical Aida haar wereldpremière in Nederland in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Aida musical verhaal

Disney’s Aida vertelt het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie, die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.

De met Grammy en Tony Awards bekroonde muziek in Aida behoort tot de meest iconische uit de musicalhistorie. De samenwerking tussen Elton John en Tim Rice, die zich lieten inspireren door de gelijknamige opera uit 1871 van de grote Italiaanse componist Giuseppe Verdi, leidde tot nummers als: ‘Ergens in de sterren’, ‘Te ver gegaan’, ‘Gezegend Nubië’, ‘Vergeet hem’.

Aida musical in Nederland

Aida, geschreven door David Henry Hwang, wordt geregisseerd door Schele Williams, met choreografie van Darrell Grand Moultrie, decors en kostuums van ontwerper Bob Crowley, lichtontwerp door Natasha Katz en geluidsontwerp van Tony Gayle. Het muzikale team wordt geleid door muzikaal supervisor Clement Ishmael, met vocale- en co-additionele muziekarrangementen van Michael McElroy, orkestraties van Jim Abbott en dans- en co-additionele muziekarrangementen van Zane Mark.

Van 21 oktober 2001 tot en met 3 augustus 2003 speelde de musical, in de Nederlandse hertaling van Martine Bijl, in het Circustheater in Scheveningen. Nederland was daarmee het eerste Europese land waar de show te zien was.

Cast Aida 2023

De cast van de voorstelling bestaat uit namen als Gaia Aikman, April Darby, Naidjim Severina, Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker. Andere namen die zich bij de cast van Aida 2023 hebben gevoegd zijn Tjindjara Metschendorp, Terra Luna Urbach, Natascha Molly, Quincy Denzel, John Togba, Sharifa Smith, Briannajoy Ebunola, Roman van der Werff, Jermaine Faber, Mickey Vermeer, Nyomi Gootjes, Giovanni Eduard van Gom, Sergio Nanlohy, Jordan Louis-Fernand, Noeï Lee, Rochelle Ramos, Ismaël Berens, Engel Talarima, Eva Berhitu, Omar Lansheuvel.

Stage Entertainment brengt Aida in het AFAS Circustheater in Scheveningen, te midden van adembenemende decors en kostuums. Tickets zijn nu hier verkrijgbaar.

Afbeelding via Stage Entertainment

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...