Nederlandse stemmen bekend voor animatie film Mummies

De Nederlandse stemmen cast van de bioscoopfilm Mummies is bekend. In deze grappige en avontuurlijke animatiefilm voor het hele gezin neemt zangeres, presentatrice en actrice Stefania de stem van prinses Nefer voor haar rekening, de dochter van de farao die geen prinses wil zijn maar het liefste wil zingen. Zanger en musicalacteur Jonathan Vroege kruipt de huid van Toet, een voormalig wagenmenner. Mummies is vanaf 22 februari 2023 in de bioscoop te zien, in de Nederlands gesproken versie. Bekijk hieronder een trailer.

Mummies film

Mummies Nederlandse stemmen

De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

De Nederlanse stemmencast bestaat uit namen als Stefania, Jonathan Vroege, Aïden Joshua Maij, Marcel Jonker, Darren van der Lek, Boyan van der Heijden, Valentijn Bernard, Ruben Lürsen, Marloes van den Heuvel, Fred Meijer, Juneoer Mers, Daphne Flint, Louis van Beek, Carolina Dijkhuizen. Overige stemmen worden ingesproken door Talita Angwarmasse, Huub Dikstaal, Stephan Holwerda, Jan-Peter IJkelenstam, Lucie de Lange, Nine Meijer, Paul Nieuwenhuijsen, Rutger Le Poole, Franky Rampen.

Mummies is geregisseerd door Juan Jesús García Galocha, die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt nadat hij als artdirector had gewerkt aan films als Ted & De Schat van de Mummie en Ted & Het Geheim van Koning Midas. Het script is mede geschreven door Jordi Gasull en Javier Barreira, winnaars van een Goya Award voor beste scenario voor Ted & De Schat van de Mummie. Gasull is tevens de producent van de film.

De filmmuziek is gecomponeerd door Goya Award-winnaar Fernando Velazquez, die vaak heeft samengewerkt met de veelgeprezen Spaanse regisseur J.A. Bayona. De film bevat drie originele liedjes: ‘I Am Today’, ‘New Song’ en ‘Ring Song’. De tekst van het laatste nummer is van de hand van producer en scenarioschrijver Jordi Gasull.

Mummies is vanaf 22 februari 2023 in de Nederlandse bioscoop te zien, in de Nederlandstalige versie.

Afbeelding via Warner Bros. Discovery

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...