Nieuwe trailer voor The Exorcist: Believer

Universal Pictures heeft de nieuwe trailer vrijgegeven voor The Exorcist: Believer. Deze kun je hieronder bekijken.

Dit najaar is het precies vijftig jaar geleden dat de meest huiveringwekkende horrorfilm in de geschiedenis in première ging en kijkers over de hele wereld koude rillingen bezorgde. Nu volgt er eindelijk een nieuw hoofdstuk: Blumhouse en regisseur David Gordon Green, die het genre flink hebben opgeschud door de Halloween-franchise te laten herrijzen, komen nu met The Exorcist: Believer.

The Exorcist: Believer trailer

Sinds zijn zwangere vrouw twaalf jaar geleden omkwam bij een aardbeving in Haïti, moet Victor Fielding (de voor een Oscar® genomineerde Tony-winnaar Leslie Odom Jr.) hun dochter Angela (Lidya Jewett) in zijn eentje zien groot te brengen.

Maar als Angela en haar vriendinnetje Katherine (nieuwkomer Olivia Marcum) in het bos vermist raken en pas na drie dagen weer opduiken zonder dat ze enig idee hebben wat er met hen gebeurd is, leidt dat tot een reeks gebeurtenissen die de wanhopige Victor ertoe dwingen om de confrontatie aan te gaan met het kwaad in zijn meest angstaanjagende gedaante. Daarom zoekt hij zijn toevlucht tot de enige nog levende persoon die ooit iets dergelijks heeft meegemaakt: Chris MacNeil.

Voor het eerst sinds 1973 kruipt Oscar-winnares Ellen Burstyn weer in haar iconische rol als Chris MacNeil, een actrice die blijvend is veranderd na wat er vijf decennia geleden met haar dochter Regan is gebeurd. In de film zijn verder rollen weggelegd voor Emmy-winnares Ann Dowd (The Handmaid’s Tale, Hereditary) als de buurvrouw van Victor en Angela met daarnaast Grammy-winnares Jennifer Nettles (Harriet, The Righteous Gemstones) en tweevoudig Tony-winnaar Norbert Leo Butz (Fosse/Verdon, Bloodline) als de ouders van Katherine, het vriendinnetje van Angela.

The Exorcist was gebaseerd op de bestseller van William Peter Blatty en zorgde destijds voor een complete culturele omwenteling. De film verpulverde alle bezoekersrecords en sleepte tien Academy Award®-nominaties in de wacht, waarmee het de eerste horrorfilm werd die genomineerd werd voor Beste Film.

The Exorcist: Believer wordt geregisseerd door David Gordon Green, die samen met Peter Sattler (Camp XRay) tekent voor het scenario. Het uitgangspunt is een verhaal van Scott Teems (Halloween Kills), Danny McBride (Halloween-trilogie) en David Gordon op basis van personages van William Peter Blatty.

De film wordt geproduceerd door Jason Blum voor Blumhouse, en door David Robinson (All Eyez on Me, de tv-serie The Exorcist uit 2016) en James G. Robinson (All Eyez on Me, de tv-serie The Exorcist uit 2016) voor Morgan Creek Entertainment.

De uitvoerend producenten zijn Danny McBride, David Gordon Green, Ryan Turek en Christopher H. Warner. Universal Pictures presenteert een Blumhouse/Morgan Creek Entertainment-productie in samenwerking met Rough House Pictures.

The Exorcist: Believer draait vanaf 12 oktober 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...