Shrek de musical in 2024 in de Nederlandse theaters | Cast bekend

Van Hoorne Entertainment brengt in 2024 een Nederlandstalige versie van de musical Shrek naar de theaters in Nederland en België. De voorstelling moet op zondag 20 oktober 2024 in première gaan. De cast van de voorstelling is inmiddels bekend. Met in de hoofdrol René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona belooft dit een magisch mooie musical te worden voor zowel de jonge als de jong-gebleven fans.

Vandaag start de kaartverkoop van het populaire Shrek de Musical!

Shrek De Musical is gebaseerd op de populaire DreamWorks animatiefilm en werd voor het eerst naar het theater gebracht op Broadway in 2008. Daarna was de musical in vele landen te zien, waaronder in Londen. De musical werd genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en een Grammy voor Best Musical Show album. Shrek de Musical werd eerder door Albert Verlinde Entertainment in 2012 naar Nederland gebracht.

Shrek de musical in Nederland

In een moeras ver weg van de bewoonde wereld leeft Shrek, een oger die zijn rust waardeert. Zijn vredige leven wordt verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin in wordt hij vergezeld door Ezel, die van alles blijkt te kunnen behalve zijn mond houden.

Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaald het type held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met de praatgrage Ezel…

Van Hoorne Entertainment zal het verhaal van Shrek weer op een nieuwe manier naar het theater brengen. Zo wordt deze productie een compacte versie van 90 minuten, waardoor de voorstelling gericht is op de hele familie. Michael van Hoorne, directeur van Van Hoorne Entertainment vertelde:

“Wij zijn vooral heel goed in het maken van voorstellingen voor de hele familie en met deze versie hopen we heel dicht bij ons publiek te komen. We wilden al langere tijd een voorstellingsreeks gaan maken die groter was dan onze bestaande voorstellingen en met Shrek hebben we deze lijn ingezet. We zijn ongelofelijk trots op de samenwerking en hopen dat dit het begin is van iets heel moois de komende jaren.”

Met liedjes van Jeanine Tesori en een script van David Lindsay-Abraire, komt het Tony Award bekroonde sprookjesavontuur Shrek tot leven op het toneel.

Van Hoorne Entertainment is de afgelopen 20 jaar vooral in het theater te zien geweest met hun succesvolle sprookjesmusicals en voorstellingen van populaire merken als, Peppa Pig, Paw Patrol, Fien & Teun en meer!

Shrek de Musical zal toeren door Nederland en België en in vele gevallen meerdere dagen te zien zijn in middelgrote en grote theaters. De première van de show zal plaatsvinden in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024.

Shrek de Musical cast 

De cast van Shrek de Musical bestaat uit René van Kooten, Linda Verstraten, Qshans Thode, Darren van der Lek, Isabelle Verhoeven, Winter Twilt, Maxime Karsten, Boyd de Laat, Annefleur van den Berg, Karlijn van der Linde, Marisa van der Meer, Valerie van Krimpen, Guus Boswinkel, Olivia Burleson, Juliette van Tongeren, Sem van der Hijden, Joran Fokkens, Bart Mijnster, Bibi Stolze, Elin van der Hoeven, Elise-Lotte de Bree, Jill Kranenburg, Lauren Fuijkschot en Renske Marra.

Shrek de Musical speellijst

Shrek de Musical gaat op tournee door Nederland en België tussen september 2024 en juni 2025. De première zal plaatsvinden op 20 oktober in het Nieuwe Luxor Theater.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...