Serie Shardlake is vanaf 1 mei te zien op Disney Plus Nederland

De serie Shardlake, met Arthur Hughes, Anthony Boyle & Sean Bean in de hoofdrollen, is te streamen vanaf 1 mei op Disney Plus Nederland.

Shardlake is gebaseerd op de bestseller van C.J. Sansom en is een spannend moordmysterie vol spanning en bedrog dat zich afspeelt in het 16e-eeuwse Engeland tijdens de ontbinding van de kloosters.

Serie Shardlake op Disney Plus Nederland 

Doordrenkt van mysterie, spanning en bedrog is dit vierdelige drama, gebaseerd op de eerste roman uit de serie van Sansom, een griezelig whodunnit-avontuur dat zich afspeelt in het 16e-eeuwse Engeland tijdens de ontbinding van de kloosters. Shardlakes beschutte leven als advocaat wordt op zijn kop gezet wanneer Cromwell hem de opdracht geeft de moord op een van zijn commissarissen in een klooster in het afgelegen stadje Scarnsea te onderzoeken.

De commissaris was bewijsmateriaal aan het verzamelen om het klooster te sluiten en het is nu van cruciaal belang voor Cromwells eigen politieke overleving dat Shardlake zowel de moord oplost als het klooster sluit. Hij laat Shardlake er geen twijfel over bestaan ​​dat falen geen optie is. Cromwell staat erop dat hij door Jack Barak wordt vergezeld naar Scarnsea, waar het duo met vijandigheid, achterdocht en paranoia wordt geconfronteerd door de monniken die vrezen voor hun toekomst en schijnbaar voor niets zullen terugdeinzen om hun orde te handhaven.

Arthur Hughes speelt Matthew Shardlake, een advocaat met een scherp rechtvaardigheidsgevoel en een van de weinige eerlijke mannen in een wereld vol plannen en complotten. Shardlake werkt voor Thomas Cromwell, gespeeld door Sean Bean, de gevaarlijke en almachtige rechterhand van Henry VIII. Anthony Boyle speelt de eigenwijze Jack Barak, die Shardlake onzeker laat of hij een assistent is of de spion van Cromwell.

In de serie spelen ook Babou Ceesay als abt Fabian, Paul Kaye als broeder Jerome, Ruby Ashbourne Serkis als Alice Fewterer, Peter Firth als Norfolk, Matthew Steer als Goodhap, Brian Vernel als broeder Mortimus, Irfan Shamji als broeder Guy, David Pearse als broeder Edwig , Miles Barrow als broeder Gabriel, Mike Noble als Bugge en Kimberley Nixon als Joan.

Shardlake is geschreven door Stephen Butchard (The Good Mothers). De serie is uitvoerend geproduceerd door George Ormond en Mark Pybus voor The Forge (een bedrijf uit Banijay UK) en Stevie Lee voor Runaway Fridge. De serie werd gemaakt in opdracht van Lee Mason voor Disney+, met Jonny Richards als uitvoerend producent voor Disney+. Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl) heeft de serie geregisseerd met John Griffin als producer.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...