Phoebe Waller-Bridge over Indiana Jones spin-off

Actrice Phoebe Waller-Bridge hoopt op een Indiana Jones and the Dial of Destiny spin-off film voor haar personage.

De nieuwe actie-avonturenfilm met in de hoofdrol Harrison Ford als de iconische held is sinds gister in de Nederlandse bioscoop te zien. In de film wordt Indiana vergezeld door zijn peetdochter, Helena Shaw (Waller-Bridge). Samen gaan ze op een race tegen de klok om de Archimedes Dial terug te vinden voordat deze in de handen van Jürgen Voller (Mads Mikkelsen) kan belanden.

Er lekten ooit geruchten dat Waller-Bridge de franchise van Ford zou overnemen. “There’s no replacing Indiana Jones in any way,” vertelde ze aan Variety. Ze vervolgde:

“But I feel like the character herself—she did feel fresh on the page, and there is a sense of, is there room in the world for someone like this? So I do think there’s room for a slightly clumsier, bruised, limping female action star, maybe, in the future.”

Indiana Jones and the Dial of Destiny-regisseur James Mangold sprak onlangs over of hij zou terugkeren voor een spin-off met Helena Shaw. Hij zei:

“I’m not interested. I refuse. I just can’t do it. The amount of lore and Easter eggs and fan service starts to become antithetical to any of this stuff at a certain point. It isn’t storytelling anymore. It’s large-scale advertising.”

In hetzelfde artikel merkte Lucasfilm-president Kathleen Kennedy op dat hoewel een Indiana Jones zijproject met Shaw in de hoofdrol “helemaal mogelijk” was, een dergelijk project momenteel niet in ontwikkeling was.

Indiana Jones spin-off

In Indiana Jones and the Dial of Destiny kruipt Harrison Ford weer in de huid van de legendarische, heldhaftige archeoloog. Hij verscheen voor het eerst in de film Raiders of the Lost Ark (in 1981) en in 1984 keerde hij terug in Indiana Jones and de Temple of Doom, in 1989 zagen we hem in Indiana Jones and the Last Crusade, en ten slotte Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008.

Het is de eerste film in de serie die niet is geregisseerd door Steven Spielberg, noch met een verhaal geschreven door George Lucas, met Spielberg en Lucas als uitvoerende producenten. Het is ook de eerste film in de serie waarin Paramount Pictures niet is betrokken, aangezien The Walt Disney Company Lucasfilm in 2012 overnam.

De hoofdrollen worden gespeeld door Harrison FordPhoebe Waller-BridgeShaunette Renee WilsonAntonio BanderasJohn Rhys-DaviesToby JonesOliver RichtersBoyd HolbrookMads MikkelsenEthann Isidore.

De regie is dit keer in handen van James Mangold, die samen met Jez Butterworth en John-Henry Butterworth het script schreef.

Indiana Jones and the Dial of Destiny draait vanaf 28 juni 2023 in Nederland in de bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...