Prinses Beatrix krijgt eigen musical

Vanaf het najaar van 2026 is er een nieuwe musicalproductie te zien over het leven van voormalig koningin Beatrix. Productiehuis MediaDome kondigt aan bezig te zijn met de ontwikkeling van Beatrix de Musical. Voor de productie wordt een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in Best bij Eindhoven.

Beatrix de Musical neemt het publiek mee in het leven van de voormalige koningin die van 1980 tot 2013 op de troon zat. Het publiek leeft mee met aangrijpende gebeurtenissen die ze meemaakte als koningin en haar leven binnen de muren van het paleis. Het stuk moet in het najaar van 2026 in première gaan.Beatrix de musical

De voorstelling gaat over aangrijpende gebeurtenissen in het leven van de voormalige koningin en situaties binnen de muren van het paleis. De musical gaat gespeeld worden in een nog te bouwen theater. Er wordt een nieuw theater opgezet in een bestaande hal in Best, vlakbij Eindhoven. Het was een lange zoektocht naar de juiste locatie.

Producenten Alex Mensen en Okke Verberk vertellen trots te zijn deze productie te mogen gaan maken:

“We lopen al jaren met dit unieke idee rond. Anderhalf jaar geleden zijn we gestart met het zoeken naar een geschikte locatie waar we de musical groots en spectaculair op kunnen zetten, en deze hebben we gevonden.”

Beatrix de Musical zal vanaf najaar 2026 in première gaan.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter