Remake van iconische serie The Avengers (De Wrekers) in ontwikkeling

De iconische televisie serie The Avengers uit de jaren zestig krijgt een reboot. De Britse spionagereeks was te zien op de Britse zender ITV van 1961 tot 1969. In Nederland werd de serie uitgezonden onder de naam De Wrekers door de KRO.

Bronnen hebben vernomen dat StudioCanal, dat de rechten op de The Avengers-catalogus bezit, al enige tijd stilletjes aan een reboot werkt en dat er al een pilot is geschreven. Warner Bros. Discovery productiepartner Wall to Wall coproduceert.

Mickey Down en Konrad Kay, het schrijversteam achter de succesvolle HBO/BBC-serie Industry, hebben de geheimagent John Steed en zijn glamoureuze sidekicks nieuw leven ingeblazen. Sex Education-regisseur Ben Taylor is ook co-creator. Taylor zal de serie regisseren en uitvoerend produceren.

Er gingen geruchten dat het project bij HBO zat, maar dit werd vorig jaar ontkend. Het is niet duidelijk waar de reboot van The Avengers zal verschijnen.The Avengers (De Wrekers) serie

De stijlvolle spionagereeks De Wrekers staat bekend om z’n brutale humor en draaide rondom John Steed (Patrick Macnee), een geheim agent die voor een geheime tak van Britse inlichtingendiensten werkte. Steed had een opeenvolging van partners, waaronder aanvankelijk twee mannen. De partners werden vervolgens vrouwelijk, waaronder Cathy Gale (Honor Blackman), Emma Peel (Diana Rigg) en Tara King (Linda Thorson). Rigg (Olenna Tyrell in Game of Thrones) maakte van Peel iets van een feministisch icoon: een modieuze geniale wetenschapper en spion die ook een master in vechtsporten is en Steed vaak redt.

Jaren geleden werd in de zomer van 1998 een big-budget filmversie met de titel The Avengers uitgebracht en had hoofdrollen voor Uma Thurman en Ralph Fiennes als Peel en Steed. Sean Connery speelde de slechterik. De film werd een kolossale mislukking die de regiecarrière van Jeremiah S. Chechik min of meer beëindigde.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter