Mr Bates vs The Post Office vanaf 25 januari in Nederland te zien op NPO

Het waargebeurde drama Mr Bates vs The Post Office is vanaf donderdag 25 januari wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO Start. Het drama draait om een van grootste gerechtelijke dwalingen in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk: het Britse postschandaal. Bekijk hieronder een trailer.

Alan Bates wordt ten onrechte beschuldigd van fraude en diefstal door de Britse post, en mag niet langer zijn postkantoor runnen. Als blijkt dat meer postkantoorhouders verschrikkelijk in de problemen komen door het gebrekkige computersysteem van de post, komt hij in actie. Het wordt een strijd tegen een van de machtigste overheidsinstanties die jarenlang gaat duren.Mr Bates vs The Post Office

Jarenlang heeft Post Office Ltd, het Britse equivalent van PostNL, honderden postkantoor eigenaren ten onrechte vervolgd voor diefstal en fraude. Ze kregen de schuld van onverklaarbare kastekorten die ontstonden na de invoering van een nieuw boekhoudprogramma in 1999. Terwijl de makers van dit boekhoudingsysteem, Post Office Ltd en Fuyitsu, ontkenden dat het systeem slecht functioneerde, belandden 236 postkantoor eigenaren onterecht in de gevangenis.

In 2009 kwam het schandaal voor het eerst aan het licht, maar door de dramaserie zit het Lagerhuis nu vol met boze Kamerleden en staan de kranten er bol van. De serie heeft het ingewikkelde juridische verhaal behapbaar- en invoelbaar gemaakt.

De cast bestaat uit namen als Toby Jones, Monica Dolan, Julie Hesmondhalgh, Alex Jennings, Katherine Kelly, Lia Williams.

Mr Bates vs The Post Office werd geschreven door Gwyneth Hughes, bekend van onder meer Honour en Vanity Fair.

Stream Mr Bates vs The Post Office vanaf 25 januari op NPO Start.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...