René van Kooten speelt Shrek in nieuwe musical versie

René van Kooten gaat in 2024 de hoofdrol in de nieuwe Nederlandstalige versie van de musical Shrek spelen. We kennen René van Kooten van zijn musicalrollen in onder andere Titanic, Evita, Anastasia, Mamma Mia!, Les Misérables. René zegt over de rol:

“Het is anders dan de rollen die ik eerder heb gespeeld en het lijkt mij heel leuk om mij dit keer te richten tot het familiepubliek. Shrek is al jaren een enorm populair merk en ik vind het geweldig dat ik dit populaire personage naar de Nederlandse en Belgische theaters mag brengen.”

De voorstelling wordt geproduceerd door Van Hoorne Entertainment en moet op zondag 20 oktober 2024 in première gaan.

Shrek De Musical is gebaseerd op de populaire DreamWorks animatiefilm en werd voor het eerst naar het theater gebracht op Broadway in 2008. Daarna was de musical in vele landen te zien, waaronder in Londen. De musical werd genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en een Grammy voor Best Musical Show album. Shrek de Musical werd door Albert Verlinde Entertainment in 2012 naar Nederland gebracht.

René van Kooten als Shrek 

Het verhaal gaat over Shrek, die een beeldschone prinses moet redden uit haar gevangenschap in een hoge toren. Het groene monster krijgt hierbij hulp van een pratende ezel en een aantal andere sprookjesfiguren.

Van Hoorne Entertainment zal het verhaal van Shrek weer op een nieuwe manier naar het theater brengen. Zo wordt deze productie een compacte versie van 90 minuten, waardoor de voorstelling gericht is op de hele familie. Michael van Hoorne, directeur van Van Hoorne Entertainment vertelde:

“Wij zijn vooral heel goed in het maken van voorstellingen voor de hele familie en met deze versie hopen we heel dicht bij ons publiek te komen. We wilden al langere tijd een voorstellingsreeks gaan maken die groter was dan onze bestaande voorstellingen en met Shrek hebben we deze lijn ingezet. We zijn ongelofelijk trots op de samenwerking en hopen dat dit het begin is van iets heel moois de komende jaren.”

Met liedjes van Jeanine Tesori en een script van David Lindsay-Abraire, komt het Tony Award bekroonde sprookjesavontuur Shrek tot leven op het toneel.

Van Hoorne Entertainment is de afgelopen 20 jaar vooral in het theater te zien geweest met hun succesvolle sprookjesmusicals en voorstellingen van populaire merken als, Peppa Pig, Paw Patrol, Fien & Teun en meer!

Shrek de Musical zal toeren door Nederland en België en in vele gevallen meerdere dagen te zien zijn in middelgrote en grote theaters. De première van de show zal plaatsvinden in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024.

De rest van cast van Shrek de Musical zal later worden bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...