Saving Private Ryan-acteur Tom Sizemore overleden

Saving Private Ryan-acteur Tom Sizemore is op 61-jarige leeftijd overleden. Sizemore lag al enkele weken in coma nadat hij vorige maand werd opgenomen vanwege een hersenbloeding in een ziekenhuis in Burbank, Californië.

Volgens zijn manager Charles Lago overleed Sizemore kort nadat hij van de beademingsapparatuur was gehaald in het bijzijn van zijn broer Paul en zijn 17-jarige tweelingzonen Jayden en Jagger.

Lago zei:

“It is with great sadness and sorrow I have to announce that actor Thomas Edward Sizemore (‘Tom Sizemore’) aged 61 passed away peacefully in his sleep today at St Joseph’s Hospital Burbank,” Lago said in a statement. “His brother Paul and twin boys Jayden and Jagger (17) were at his side.”

Tom Sizemore overleden

Eerder deze week maakte Sizemore’s familie bekend dat hij nooit uit zijn coma zou ontwaken. De familie had de zware taak om te beslissen wanneer ze het leven van de acteur zouden beëindigen.

Op 19 februari werd Sizemore met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hij lag in coma in het Providence Saint Joseph Hospital sinds hij bewusteloos thuis werd aangetroffen. In een verklaring zei zijn vertegenwoordiger Charles Lago dat er geen kans meer was op zijn herstel.

“Today doctors informed his family that there is no further hope and have recommended end of life decision. The family is now deciding end of life matters and a further statement will be issued on Wednesday. We are asking for privacy for his family during this difficult time, and they wish to thank everyone for the hundreds of messages of support and prayers that have been received. This has been a difficult time for them.”

De acteur werd in de jaren negentig beroemd met films als Passenger 57, True Romance en Natural Born Killers. Maar pas in de oorlogsfilm Saving Private Ryan van Steven Spielberg uit 1998 kreeg Tom Sizemore zijn grote doorbraak. De film verdiende een nominatie voor Beste Film bij de Academy Awards. Hij verscheen ook in Black Hawk Down en Pearl Harbor in 2001, evenals in de Twin Peaks revival-serie in 2017.

De acteur kampt al jaren met verslavingen en is meermaals opgepakt voor drugsbezit. Ook is hij beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Maar de rechter heeft deze zaak verworpen, omdat er onvoldoende bewijs was.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter