Serie Mary and George vanaf 8 maart te zien op SkyShowtime Nederland

SkyShowtime Nederland onthult de officiële trailer en de premièredatum van de miniserie Mary and George, met Academy Award®- en BAFTA-winnende actrice Julianne Moore (Still Alice, Far From Heaven), Nicholas Galitzine (Cinderella, Purple Hearts) en Tony Curran (Mayflies, Your Honour). De miniserie, gebaseerd op een ongelooflijk maar waargebeurd verhaal, is vanaf 8 maart exclusief te zien op SkyShowtime.

In dit meeslepende historische psychodrama schittert Julianne Moore als Mary Villiers, een vrouw van eenvoudige komaf met veel ambitie, die haar zoon, George (Nicholas Galitzine), zover kreeg om koning James VI van Schotland en I van Engeland (Tony Curran) te verleiden en zijn almachtige minnaar te worden.

Mary and George op SkyShowtime Nederland

Mary is een uiterst intelligente vrouw die zich nooit volledig heeft kunnen ontplooien. Daar komt echter verandering in wanneer ze de kans ziet om munt te slaan uit de gulzigheid van de koning, die dol is op lekkere wijn, goed gezelschap en knappe mannen. De beeldschone, charismatische maar naïeve George komt onverhoopt in de schijnwerpers terecht terwijl zijn moeder een plan bekokstooft om dichter bij de koning te komen. Via sluwe plannen en verleiding dringen Mary en George door tot het hart van het hof om de machtigste familie in Engeland te worden. Maar naarmate George machtiger wordt, wordt de relatie met zijn moeder op de spits gedreven. George moet voor zichzelf bewijzen dat hij meer is dan alleen een mooie man; hij wil zijn stempel op de geschiedenis drukken, ongeacht de gevolgen.

De cast bestaat uit Nicola Walker, Niamh Algar, Trine Dyrholm, Sean Gilder, Adrian Rawlins, Mark O’Halloran, Laurie Davidson, Samuel Blenkin, Jacob McCarthy, Tom Victor, Alice Grant, Amelia Gething, Mirren Mack, Rina Mahoney en Simon Russel Beale.

Mary & George is gecreëerd en uitvoerend geproduceerd door D.C. Moore (Killing Eve), gebaseerd op het non-fictieboek van Benjamin Woolley uit 2017, The King’s Assassin. Hera Pictures produceert de serie in samenwerking met Sky Studios. Moore, Lisa Marshall, Sam Hoyle en Oliver Hermanus zijn uitvoerende producenten, waarbij Hermanus ook de hoofdregisseur is.

Mary & George is vanaf 8 maart 2024 te zien bij SkyShowtime Nederland.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...