Sister Act de musical in 2024 terug naar Nederland | Cast bekend

MediaLane Theater brengt in 2024 Sister Act de musical terug naar Nederland. De productie zal te zien zijn van oktober 2024 tot en met mei 2025. Vandaag is aangekondigd dat April Darby de hoofdrol van Deloris van Cartier zal gaan spelen in Sister Act de Musical, Sanne Wallis de Vries zal de rol van Moeder Overste gaan vertolken.

Sister Act vertelt het verhaal van disco diva Deloris van Cartier wiens leven een verrassende wending neemt als ze getuige is van een moord en voor haar veiligheid wordt ondergebracht in een klooster. Als ze zich ontfermt over het koor helpt ze haar zusters hun ware stem te vinden en vindt ze ook zichzelf.

Sister Act is een hartverwarmend verhaal over discodiva Deloris, die een nonnenkoor transformeert tot een swingend succes. Een verhaal over vriendschap, transformatie en het vinden van je eigen stem.

Sister Act de musical 2024 in Nederland

Het leven van nachtclubzangeres Deloris Van Cartier neemt een verrassende wending als ze per ongeluk getuige is van een moord. Ze moet zich noodgedwongen verschuilen op een ondenkbare plek voor een discodiva: een klooster. Onder streng toezicht van Moeder Overste vindt Deloris haar plek tussen de groep uitbundige nonnen en maakt ze van het hulpeloze kerkkoor een swingend succes. Een hartverwarmend verhaal over vriendschap, transformatie en het vinden van je eigen stem.  

De muziek van deze hartverwarmende musical is gecomponeerd door Tony – en Oscar winnaar Alan Menken.

Sister Act is een musical is gebaseerd op de gelijknamige film met Whoopi Goldberg. Samen met Joop van den Ende is Goldberg de producent van de musical die in tien landen te zien is geweest.

In Nederland was Sister Act eerder te zien van begin maart 2013 tot en met 10 augustus 2014 in het Circustheater in Scheveningen. De rol van Deloris werd destijds gespeeld door Carolina Dijkhuizen, Moeder Overste werd vertolkt door Simone Kleinsma. Verder waren er rollen voor Stanley Burlseon, Edwin Jonker, Christanne de Bruijn, Frans Mulder, Esmée van Kampen, Marloes van den Heuvel, April Darby, Suzanne de Heij, Marlon David Henry, Zjon Smaal en Frank van Hengel.

Sister Act de musical cast

De sterrencast met April Darby en Sanne Wallis de Vries én de heerlijke discosongs maken Sister Act een explosie van muziek, humor en… nonnen! De rest van de cast wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. 

Sister Act de musical speellijst

Sister Act zal vanaf begin november tot en met eind maart volgend jaar te zien zijn in de 7 grootste theaters in het land. De première zal plaatsvinden op zondag 17 november Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Voor meer informatie en tickets kijk je hier!

Artwork via MediaLane Theater.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter.

Facebook Instagram Twitter

You may also like...