Serie Becoming Karl Lagerfeld vanaf 7 juni op Disney Plus Nederland

Daniel Brühl is Karl Lagerfeld in Becoming Karl Lagerfeld, de nieuwe Disney Plus Original serie die vanaf 7 juni te streamen is. Bekijk de trailer hieronder.

De serie vertelt over de opkomst van Lagerfeld in de wereld van de Parijse high fashion uit de jaren 1970, toen hij nog een onbekende modeontwerper was. Nadat hij Jacques de Bascher heeft ontmoet en verliefd is geworden, komt hij terecht in een concurrentiestrijd met Yves Saint Laurent en Pierre Bergé, het hoofd van het meest prestigieuze modemerk ter wereld.

Becoming Karl Lagerfeld

Becoming Karl Lagerfeld

In 1972 is Karl Lagerfeld (Daniel Brühl) 38 en draagt ​​hij zijn iconische kapsel nog niet. Hij is een confectieontwerper, onbekend bij het grote publiek. Terwijl hij de zwoele Jacques de Bascher (Théodore Pellerin), een ambitieuze en verontrustende jonge dandy, ontmoet en verliefd wordt, durft de meest mysterieuze modeontwerper het op te nemen tegen zijn vriend (en rivaal) Yves Saint Laurent (Arnaud Valois), een genie van de haute couture, gesteund door de geduchte zakenman Pierre Bergé (Alex Lutz).

Becoming Karl Lagerfeld dompelt ons onder in het hart van de jaren ’70, in Parijs, Monaco en Rome, om de formidabele bloei te volgen van deze complexe en iconische persoonlijkheid van de Parijse couture, al gedreven door de ambitie om de keizer van de mode te worden. Ontdek tussen glamour en botsingen van ego’s, grandioze feesten en destructieve passies het verhaal van Karl vóór Lagerfeld. Een verhaal dat voor het eerst op het scherm wordt verteld en is gebaseerd op de bestseller Kaiser Karl van Raphaëlle Bacqué (uitgegeven door Albin Michel).

De hoofdrollen worden gespeeld door Daniel Brühl, Théodore Pellerin, Arnaud Valois, Alex Lutz, Agnès Jaoui, Jeanne Damas, Claire Laffut, Sunnyi Melles, Paul Spera, Lisa Kreuzer.

De Franse regisseur en producer Jérôme Salle, beter bekend van actie- en avonturenfilms als Zulu, Kompromat en The Odyssey, hield toezicht op de artistieke productie van het drama, samen met Arnaud de Crémiers bij het Franse productiehuis Jour Premier. Salle regisseerde ook afleveringen 1, 2 en 6, terwijl Audrey Estrougo (Tout va bien, Suprêmes) de afleveringen 3, 4 en 5 regisseerde.

Het drama werd mede gecreëerd door Isaure Pisani-Ferry (Ganglands, Vampires), in de rol van hoofdschrijver, met Jennifer Have (Unfaithful, The Red Band Society) en Raphaëlle Bacqué.

De serie wordt geproduceerd door Isabelle Degeorges voor Gaumont en de Crémiers voor Jour Premier.

Becoming Karl Lagerfeld is vanaf 7 juni 2024 te zien op Disney Plus Nederland.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter