Starz geeft groen licht aan Spartacus: House of Ashur met Nick Tarabay in de hoofdrol

Starz heeft de nieuwe serie Spartacus: House of Ashur aangekondigd. In de serie keert Nick Tarabay terug als Ashur, terwijl Steven S. DeKnight, de maker van de originele Spartacus-serie, aan boord is als uitvoerend producent en showrunner.

De serie stelt de vraag: wat als Ashur niet was gestorven op de Vesuvius aan het einde van Spartacus: Vengeance? En wat als hij de gladiatorenschool had gekregen die ooit eigendom was van Batiatus in ruil voor hulp de Romeinen bij het doden van Spartacus en het beëindigen van de slavenopstand?

Spartacus: House of Ashur

Kathryn Busby, president van de originele programmering bij Starz, vertelde:

“A decade ago the groundbreaking original ‘Spartacus’ captivated viewers worldwide and we’re excited to deliver more enthralling, high-octane drama that our fervent fans have been anticipating. It is an honor to team up with Steven again as he expands upon the storytelling within this thrilling, action-packed universe.”

Lionsgate Television zal de show produceren. Karen Bailey zal namens Starz toezicht houden op de serie. Jocelyn Sabo zal toezicht houden op Lionsgate TV.

DeKnight vertelde:

“To be afforded the opportunity to return a decade later to a series you loved is such a rare, wonderful opportunity. I could not be more excited to craft this next chapter in the Spartacus saga with Starz, Lionsgate, and the incomparable Nick Tarabay.”

Spartacus is een Thracische soldaat die vecht voor de Romeinen onder Claudius Glaber. Wanneer hij tegen Glaber in opstand komt omdat die ten strijde wil trekken tegen de troepen van Mithridates VI van Pontus, wordt hij gearresteerd en tot slaaf gemaakt. Hij wordt samen met nog een aantal andere slaven geronseld voor een gladiatorenschool. Voortaan mag hij vechten in het Amfitheater tot vermaak van het Romeinse volk. Om te overleven moet hij niet alleen vechten tegen zijn collega-gladiatoren, hij moet ook vechten tegen verraad en corruptie en bovendien stelt vrouwelijke nabijheid hem op de proef. Eerst is hij koppig en onhandelbaar. Een lint van zijn vrouw, die ontvoerd is toen hij werd gearresteerd, brengt hem tot andere gedachten.

De originele serie debuteerde in 2010 met als titel Spartacus: Blood and Sand. Starz debuteerde vervolgens in 2011 met een prequel-serie Spartacus: Gods of the Arena, waarna er nog twee seizoenen van de hoofdserie verscheen, getiteld Vengeance (2012) en War of the Damned (2013). De hoofdrollen werden gespeeld door Andy WhitfieldLiam McIntyreJohn HannahLucy LawlessManu Bennett, Peter Mensah, Nick E. Tarabay, Craig Parker, Viva Bianca, Katrina Law, Erin Cummings.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter