Suzume vanaf 13 april in de Nederlandse bioscoop

De Japanse animatiefilm Suzume draait vanaf 13 april 2023 in de Nederlandse bioscoop. De film, geregisseerd door Makoto Shinkai (Your Name), is het coming-of-age-verhaal van de 17-jarige Suzume. Ze reist af naar verschillende rampgebieden in Japan waar ze deuren moet sluiten die verwoesting veroorzaken. Bekijk hieronder de trailer.

Suzume

Suzume’s avontuur begint in een rustig plaatsje op het eiland Kyushu (in het zuidwesten van Japan), waar ze een jongeman ontmoet die zegt dat hij een deur zoekt. Op een verlaten plek vindt Suzume te midden van de ravage een losstaande verweerde deur die niet lijkt aangetast door de rampspoed. Omdat de deur Suzume op een mysterieuze wijze aantrekt opent ze hem, waarna er door heel Japan deuren opengaan en alles in hun omgeving verwoest dreigt te worden. Om nog meer rampen te voorkomen moet Suzume de portalen zien te sluiten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Nanoka Hara, Hokuto Matsumura, Eri Fukatsu, Shota Sometani, Sairi Ito, Kotone Hanase, Kana Hanazawa, Matsumoto Hakuō II.

De film is geschreven en geregisseerd door Makoto Shinkai. De personageontwerpen zijn door Masayoshi Tanaka, animatieregie door Kenichi Tsuchiya, art direction door Takumi Tanji en muziek door Radwimps en Kazuma Jinnouchi.

De film had een voorafgaande IMAX-screening in Japan op 7 november 2022 en werd op 11 november landelijk uitgebracht door Toho. De film heeft wereldwijd $ 256,1 miljoen opgebracht en werd daarmee de op drie na best scorende film van 2022 in Japan, de op drie na best scorende anime-film aller tijden en de best scorende Japanse film ooit uitgebracht in China.

Suzume draait vanaf 13 april 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter