The Night Manager seizoen 2 in ontwikkeling bij Amazon en BBC

The Night Manager seizoen 2 is in de maak bij Amazon Prime Video en de BBC, met Tom Hiddleston die zijn rol als hoofdrolspeler Jonathan Pine opnieuw zal spelen. Dit nieuws is te lezen op website Deadline.

Onder de codenaam Steelworks zal seizoen 2 later dit jaar worden opgenomen in Londen en Zuid-Amerika. Het moet echter nog wel formeel groen licht krijgen van Amazon en de BBC. David Farr, die het origineel schreef, is terug om seizoen 2 te schrijven.

Geruchten over een tweede seizoen zijn er in overvloed sinds het eerste seizoen eind 2016 eindigde. Nadat de Britse wapenhandelaar Richard Roper (Hugh Laurie) aan het einde van seizoen 1 door de Syriërs wordt meegenomen, krijgt Hiddleston’s Pine te horen dat hij twee jaar later dood is en dat hij een nieuwe, nog dodelijkere uitdaging moet aangaan.

The Night Manager seizoen 2

De spionagethriller The Night Manager (Nederlandse titel: De Ideale Vijand) behoort tot het beste werk van schrijver John le Carré. Deze nieuwe tv-bewerking is al net zo fascinerend als de roman, met tijdloze thema’s als liefde, verlies en wraak, verweven in een complex verhaal over moderne misdaad. Jonathan Pine, een Britse ex-militair, wordt door veiligheidsdienstmedewerkster Angela Burr geronseld om te infiltreren in de kringen rond internationaal zakenman Richard Onslow Roper. Doel van deze operatie is een einde te maken aan de duistere banden die Roper heeft gesmeed tussen de veiligheidsdiensten en de illegale wapenhandel. Pine doet zijn best om door te dringen tot het hart van Ropers wijdvertakte organisatie, maar wordt daarbij flink gehinderd door de constante argwaan van zijn corrupte chef, majoor Corkoran. Ook Corkorans charmante vriendin Jed vormt een afleidende factor. Als Pine zijn missie tegen de misdaad met succes wil afronden, zal hij eerst zelf een misdadiger moeten worden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Tom HiddlestonHugh LaurieOlivia ColmanElizabeth Debicki en Tom Hollander.

The Night Manager is geregisseerd werd door Susanne Bier. De zesdelige reeks is gebaseerd op de gelijknamige spionageroman van auteur John le Carré en aangepast naar het heden door David Farr. De zesdelige serie werd op 21 februari 2016 uitgezonden op BBC One. In de Verenigde Staten begon de serie op 19 april 2016 op AMC. Het is door IMG internationaal verkocht aan meer dan 180 landen. Een tweede serie werd overwogen, maar kreeg geen formele opdracht.

The Night Manager werd genomineerd voor zesendertig prijzen en won er elf, waaronder twee Primetime Emmy Awards en drie Golden Globe Awards (voor Hiddleston, Colman en Laurie).

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...