The Phantom of the Opera in 2025 vier weken lang in Stadsschouwburg Antwerpen

De musical The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber, komt voor een beperkte run naar België, vanaf 6 februari 2025 in Stadsschouwburg Antwerpen. Het is de eerste keer dat de musical in zijn originele Engelse versie België aandoet.

De beroemdste musical van Andrew Lloyd Webber is ook een van de succesvolste in de entertainmentgeschiedenis. Hij speelde voor meer dan 160 miljoen mensen in 46 landen, 193 steden en in 21 talen. Bovendien won de musical ruim 70 grote theaterprijzen, waaronder zeven Tony Awards en vier Olivier Awards, inclusief die voor Beste Musical.

De originele productie opende in 1987 in het Londense West End, waar de show de voorbije 38 jaar lang onafgebroken speelt.The Phantom of the Opera in Antwerpen

The Phantom of the Opera, gebaseerd op de klassieke roman Le Fantôme de L’Opéra van Gaston Leroux en gesitueerd in het prachtige Parijs van de jaren 1930, vertelt het verhaal van een muzikaal genie dat alleen bekend staat als ‘The Phantom’. Hij spookt rond in de diepten van het operagebouw van Parijs.

Betoverd door het talent en de schoonheid van een jonge sopraan – Christine, maakt de Phantom haar tot zijn protegé en wordt hevig verliefd op haar. Onbewust van Christines liefde voor Raoul, leidt de obsessie van de Phantom tot een dramatische wending waarin jaloezie, waanzin en passies samenkomen.

De voorstelling komt naar Antwerpen in een Engelstalige versie, met Nederlandstalige boventiteling, een live orkest, een grote cast en 230 kostuums. De cast van deze productie is nog niet bekend.

The Phantom of the Opera is van 6 februari tot 2 maart 2025 in Stadsschouwburg Antwerpen. Kijk voor meer info op www.phantomoftheopera.be

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *