The Pope’s Exorcist 2 in ontwikkeling met Russell Crowe

The Pope’s Exorcist 2 is naar verluidt in ontwikkeling. Het nieuws komt bijna twee weken na de bioscooprelease van de bovennatuurlijke horrorthriller met Russell Crowe. De film heeft momenteel een wereldwijde winst van $ 52 miljoen tegen het gerapporteerde budget van $ 18 miljoen.

Bloody Disgusting meldt dat Screen Gems al is begonnen met de ontwikkeling van The Pope’s Exorcist 2. Verdere details over de plot van het mogelijke vervolg worden nog geheim gehouden, maar de bronnen van de site merken op dat de Oscar-winnende acteur naar verwachting zijn rol als pater Gabriele Amorth zal hernemen.

The Pope’s Exorcist werd geregisseerd door Overlord’s Julius Avery op basis van een scenario geschreven door Michael Petroni en Evan Spiliotopoulos. Het verhaal is geïnspireerd op feitelijke gevallen van pater Gabriele Amorth, die eerder memoires over zijn ervaring had geschreven, waaronder An Exorcist Tells His Story uit 1999 en An Exorcist: More Stories uit 2002.

The Pope’s Exorcist 2

De film, met in de hoofdrol Oscar®-winnaar Russell Crowe, volgt Amorth bij zijn onderzoek naar het angstaanjagende verhaal van een bezeten jongen. Uiteindelijk komt er een eeuwenoud complot aan het licht dat het Vaticaan uit alle macht geheim probeerde te houden.

Deze priester voerde in het echt ruim 100.000 exorcismes uit voor het Vaticaan. Hij overleed in 2016 en liet een schat aan verhalen na over zijn daden om de duivel uit mensen over de hele wereld te halen. Zijn verhaal werd vastgelegd in de bestseller An Exorcist Tells His Storyd.

De hoofdrollen worden gespeeld door Russell Crowe, Daniel Zovatto, Alex Essoe, Franco Nero.

De film is geregisseerd door Julius Avery op basis van een scenario door Michael Petroni, Evan Spiliotopoulos.

The Pope’s Exorcist draait vanaf 13 april 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Afbeelding via Sony Pictures 

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...