The Whale vanaf 16 februari in Nederland in de bioscoop

The Whale draait vanaf 16 februari 2023 in Nederland in de bioscoop. Het is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Branden Fraser (The Mummy Trilogy, Crash). Bekijk de trailer hieronder.

The Whale bioscoop Nederland

The Whale in Nederland in de bioscoop

Branden Fraser speelt een vader die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.

Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. ‘Fraser gives the performance of a lifetime’ (Time Out).

De film is geregisseerd door Darren Aronofsky en is gebaseerd op een scenario van Samuel D. Hunter, een bewerking van zijn gelijknamige toneelstuk uit 2012.

De hoofdrollen worden gespeeld door Branden Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Samantha Morton.

The Whale beleefde zijn wereldpremière op het 79e Internationale Filmfestival van Venetië op 4 september 2022 en werd op 9 december 2022 in de Verenigde Staten uitgebracht door A24. Fraser ontving een nominatie voor beste acteur bij de 80e Golden Globe Awards. In Nederland wordt The Whale op 16 februari 2023 uitgebracht in de bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...