Thor en Star Wars acteur Ray Stevenson overleden

Ray Stevenson, die speelde in films als RRR en Punisher: War Zone, is op 58-jarige leeftijd overleden.

De agent van Stevenson vertelde aan THR dat de acteur op zondag 21 mei stierf – vier dagen voor zijn 59e verjaardag. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica was de acteur tijdens de productie van de film Cassino on Ischia opgenomen in het ziekenhuis op het eiland Ischia.

Ray Stevenson overleden

Stevenson werd in 1964 geboren in Lisburn, Noord-Ierland op een Britse legerbasis – als zoon van een piloot van de Royal Air Force en een Ierse vrouw. Hij verhuisde op achtjarige leeftijd naar Engeland, woonde in het Lemington-gebied van Newcastle upon Tyne, en ging uiteindelijk naar de Bristol Old Vic Theatre School in Bristol, Engeland.

Stevenson zal de hoofdrol spelen in de komende Disney+ Star Wars-serie Ahsoka, waar hij de rol speelt van een van de belangrijkste antagonisten, de duistere Force-gebruiker Baylan Skoll. De productie van Cassino op Ischia was net begonnen, waarin Stevenson een ouder wordende actiefilmster zou hebben gespeeld die naar Italië gaat om te proberen zijn carrière nieuw leven in te blazen.

De acteur speelde de rol van Volstagg in de Thor-films van Marvel Cinematic Universe, evenals de rol van Frank Castle/The Punisher in Punisher: War Zone uit 2008. Hoewel Punisher het niet geweldig deed aan de kassa, bleef Ray een prominente acteur in zoveel grote projecten op tv en film – waaronder Starz’s piratendrama Black Sails, Showtime’s Dexter, Vikins, Star Wars Rebels, The Book of Eli, G.I. Joe: Retaliation, de Divergent-films. Een andere belangrijke rol was die van Titus Pullo in de HBO-serie Rome, terwijl hij meer recentelijk de doortrapte gouverneur Scott Buxton speelde in RRR.

Stevenson laat zijn vrouw Elisabetta Caraccia en zijn drie kinderen achter: Sebastiano, Leonardo en Lodovico.

Afbeelding via Marvel Studios

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...