Tomb Raider film in ontwikkeling bij Amazon

Naast het nieuws dat een Tomb Raider serie in ontwikkeling is, geschreven door Phoebe Waller-Bridge, is nu onthuld dat er ook een nieuwe Tomb Raider film in de planningsfase zit bij Amazon.

Volgens THR is Amazon Studios een “enorme rechtenovereenkomst” aangegaan met Dmitri M. Johnson’s dj2 Entertainment om de televisieserie, een videogame en ook een film te produceren. Net als bij het Marvel Cinematic Universe, is Amazon van plan onderling verbonden verhalen te vertellen via verschillende media, die alle drie in een of andere vorm met elkaar verbonden zijn. Hoewel details over de film schaars zijn, wordt gezegd dat de algemene rechtenovereenkomst een van de grootste toezeggingen van Amazon is, alleen overschaduwd door The Lord of the Rings.

Het is nog niet bekend of Waller-Bridge ook bij de film betrokken zal zijn, hoewel is opgemerkt dat ze niet betrokken is bij de aankomende videogame die vorig jaar werd aangekondigd. Ondertussen werkt dj2 Entertainment er ook aan om Life Is Strange en Disco Elysium naar andere media te brengen.

Tomb Raider film

Prime Video is niet eens de enige streamer die een Tomb Raider-serie heeft, want Netflix heeft ook een Tomb Raider-anime gepland voor ergens in de toekomst met Hayley Atwell als het titulaire personage.

De laatste Tomb Raider film verscheen in 2018 en werd geregisseerd door Roar Utaugh. Hoofdrollen waren er voor Alicia Vikander, Walton Goggins, Dominic West, Hannah John-Kamen, Kristin Scott Thomas en Daniel Wu. Lara ging op reis naar het mystieke eiland Yamatai op zoek naar antwoorden op de verdwijning van haar vader. De setting kwam rechtstreeks uit de eerste van de Square Enix-videogames. Tegen het einde beseft Croft dat de snode Trinity-organisatie verder reikt dan ze zich realiseerde.

In de film zagen we een jongere Lara Croft dan uit het Angelina Jolie-tijdperk. Jolie speelde in eerder Paramount’s Lara Croft: Tomb Raider in 2001 en het vervolg Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life in 2003.

Tomb Raider verdiende wereldwijd $274,7 miljoen, hoewel critici de film grotendeels niet positief beoordeelden. Hoewel een sequel op de Tomb Raider film uit 2018 gepland stond kwam het project niet van de grond. Het vervolg zou eerst geregisseerd worden door Ben Wheatley en daarna door Misha Green. Voor het behouden van de rechten moest MGM groen licht geven aan de sequel voordat een bepaalde deadline werd bereikt, en die deadline was afgelopen mei.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...