Trailer voor BBC en Paramount+ serie The Gold

Paramount+ heeft de trailer vrijgegeven voor de serie The Gold, het Amerikaanse debuut van BBC One’s overvaldrama. Met in de hoofdrollen Hugh Bonneville, Dominic Cooper, Charlotte Spencer, Sean Harris, Jack Lowden en Tom Cullen en is een dramatisering van de gebeurtenissen rond de overval op Brink’s-Mat in 1983.

The Gold serie

Deze serie opent met de gebeurtenissen van 26 november 1983, wanneer zes gewapende mannen inbreken in het Brink’s-Mat beveiligde depot nabij de Londense luchthaven Heathrow. Ze vinden daar, zonder dat ze het verwacht hadden, goud ter waarde van 26 miljoen pond. Wat begint als “een typische Old Kent Road gewapende overval” volgens de toenmalige rechercheurs, wordt een belangrijke gebeurtenis in de Britse misdaadgeschiedenis die nog jarenlang herinnerd zou worden. Het was destijds zelfs de grootste diefstal in de wereldgeschiedenis.

De hoofdrollen worden gespeeld door Hugh Bonneville, Dominic Cooper, Charlotte Spencer, Sean Harris, Jack Lowden en Tom Cullen.

The Gold is een Britse televisiedramaserie, geschreven door Neil Forsyth en gecoproduceerd door zijn productielabel Tannadice Pictures. De serie is geregisseerd door Aneil Karia en Lawrence Gough. De eerste aflevering werd vanaf 12 februari 2023 uitgezonden op BBC One, waarbij alle afleveringen tegelijkertijd beschikbaar waren op BBC iPlayer. De serie zal op 17 september 2023 op Paramount+ verschijnen. In Nederland zal de reeks waarschijnlijk op de streamer SkyShowtime te zien zijn.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...