Trailer voor documentaire Reinventing Elvis: The ’68 Comeback

De trailer van The Reinventing Elvis: The ’68 Comeback geeft een voorproefje van de komende Elvis Presley-documentaire op Paramount+. Bekijk deze hieronder.

In deze documentaire onthult TV regisseur Steve Binder zijn opmerkelijke verhaal: Hoe hij samen met Elvis Presley Elvis’ beruchte manager, Col. Tom Parker, trotseerde en een van de meest memorabele momenten in de TV- en popcultuurgeschiedenis creëerde: de “Comeback Special” uit ’68 die Elvis’ populariteit opnieuw uitvond en herstelde en de muziek voor altijd veranderde.

Reinventing Elvis: The ’68 Comeback trailer

In 1968 veranderde de wereld. Elvis Presley, ooit de King of Rock and Roll, verloor zijn aantrekkingskracht. Zijn beruchte manager, Col. Tom Parker, wilde de populariteit van Elvis herstellen: een kerstspecial op TV, vol met truien en de kerstman. Om de special te regisseren, keurden Parker en Elvis allebei NBC’s keuze goed, de brutale, jonge, sociaal bewuste rebelse regisseur Steve Binder. Maar Binder had een compleet andere visie voor de Special, één die Elvis enthousiast omarmde – tot groot ongenoegen van Parker. Voor de eerste keer op camera vertelt Binder het ware verhaal van Reinventing Elvis en het gevecht dat resulteerde in de ’68 Comeback Special – een meeslepende nieuwe documentaire van de bekroonde Music Producer Spencer Proffer en geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker John Scheinfeld – die 15 augustus exclusief op Paramount+ in première gaat.

Ga achter de camera en hoor van Elvis Presley, muziekhistorici en veel van de mensen die aanwezig waren bij het maken van dit onvergetelijke moment in de muziek- en popcultuurgeschiedenis. Binder’s werk gaf Elvis’ imago een nieuwe impuls en maakte van hem weer een icoon, terwijl hij nieuwe filmtechnieken uitvond in de richting van de Special.

Reinventing Elvis: The Comeback bevat ook optredens en nieuwe muzikale optredens van multi genre superster, Darius Rucker; jonge opkomende muziekster, Drake Milligan (“Sun Records”), Latin muzikale sensatie Maffio die een Salsa versie van Blue Suede Shoes brengt en, bovenal, Elvis Presley.

Reinventing Elvis: The ’68 Comeback is vanaf 30 juli te zien in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter