Trailer voor Sound of Freedom

Sound of Freedom is een actiefilm geregisseerd en mede geschreven door Alejandro Monteverde, met in de hoofdrollen Jim Caviezel, Mira Sorvino en Bill Camp. Caviezel speelt een gefictionaliseerde versie van Tim Ballard, een voormalig overheidsagent die op een missie gaat om kinderen te redden van sekshandelaren in Colombia. Bekijk de trailer hieronder.

Sound of Freedom

Tim Ballard is getrouwd met Katherine en werkt voor de CIA, tot hij op een dag ontslag neemt en zich aan een nieuwe missie toewijdt: kinderen uit de handen van kartels en de mensenhandel redden. Hij gaat naar Colombia en slaat de handen ineen met ene Batman om de kindersmokkelaars te stoppen.

De cast bestaat uit namen als Jim Caviezel, Bill Camp, Mira Sorvino, Scott Haze, Kurt Fuller, Gary Basaraba, José Zúñiga, Manny Perez, Eduardo Verástegui, Gerardo Taracena, Gustavo Sánchez Parra, Javier Godino, James Quattrochi, Ariel Sierra, Alanna de la Rosa, Yessica Borroto Perryman, Cristal Aparicio, Gustavo Angarita Jr.

De film is geregisseerd en mede geschreven door Alejandro Monteverde. Het is geproduceerd door Eduardo Verástegui, die ook een rol speelt in de film. Sound of Freedom werd geïnspireerd door het werk van Tim Ballard, de oprichter van Operation Underground Railroad, of O.U.R., een anti-mensenhandelactivist. Het werk aan het script begon in 2015. Ballard had Jim Caviezel persoonlijk verzocht hem te spelen omdat hij werd beïnvloed door de rol van Caviezel in The Count of Monte Cristo (2002).

De film werd in 2018 voltooid en er werd een distributieovereenkomst gesloten met 21st Century Fox. Die studio werd echter overgenomen door Walt Disney Pictures, die de film op de plank legde. Naar verluidt hebben de filmmakers jarenlang geprobeerd de distributierechten van Disney terug te krijgen om het alsnog in de bioscopen te mogen vertonen.

De film wordt in Amerika op 4 juli 2023 uitgebracht door Angel Studios. Of en wanneer de film Sound of Freedom ook in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...