The Last Voyage of the Demeter vanaf 10 augustus 2023 in de Nederlandse bioscoop

The Last Voyage of the Demeter, de originele vertelling van het onsterfelijke Dracula-verhaal, draait vanaf 10 augustus 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Sinds de begindagen van de cinema is hij niet kapot te krijgen: Dracula. Dit jaar duikt de fameuze schepping van Bram Stoker opnieuw op en is de adellijke bloedzuiger in The Last Voyage of the Demeter weer te bewonderen. Daarin zit de bemanning van de Russische tweemaster Demeter als ratten in de val, wanneer ze met hun mysterieuze cargo iets gevaarlijks aan boord namen. Stoker schreef zijn wereldberoemde boek in 1897. Bijzonder aan deze verfilming is dat het verhaal zich concentreert op één enkel hoofdstuk: het griezelige The Captains Log, waarin de vampier de overtocht van Transylvanië naar Engeland maakt. Een bloederige overtocht…

De Noorse regisseur/scenarist André Øvredal is geen onbekende in horrorland. Hij brak in 2010 wereldwijd door met de originele (en vaak geestige) found footagefilm Trollhunter en maakte zes jaar later met de bovennatuurlijke thriller The Autopsy of Jane Doe zijn Engelstalige debuut. Met Scary Stories to Tell in the Dark, de horrorfilm op basis van het scenario van producent Guillermo del Toro, werd goed ontvangen.

Bekijk de trailer voor The Last Voyage of the Demeter hieronder.

The Last Voyage of the Demeter in de bioscoop

The Last Voyage of the Demeter is de nieuwe bioscoopfilm, waarin de legende van Dracula wordt geboren. Het bloedstollende verhaal begint wanneer het oude handelsschip, “The Demeter”, zich opmaakt voor de zware overtocht. Aan boord van het schip bevindt zich een geheimzinnige vracht, waarvan de aard onbekend is. De situatie aan boord wordt steeds grimmiger en de spanningen lopen hoog op, terwijl de bemanning wanhopig probeert te overleven. Weten zij uit handen van Dracula te blijven, of is dit hun laatste reis?

De film heeft rollen voor Corey Hawkins (In the Heights, Straight Outta Compton) als Clemens, een dokter die zich bij de Demeter-crew voegt, Aisling Franciosi (Game of Thrones, The Nightingale) als een onwetende verstekeling, Liam Cunningham (Game of Thrones, Clash of the Titans) als de kapitein van het schip en David Dastmalchian (Dune, de Ant-Man-franchise) als de eerste stuurman van de Demeter. De film heeft ook rollen voor Jon Jon Briones (Ratched, American Horror Story), Stefan Kapicic (Deadpool-films, Better Call Saul), Nikolai Nikolaeff (Stranger Things, Bruised) en Javier Botet (It-films, Mama).

The Last Voyage of the Demeter, van DreamWorks Pictures en de producenten van Zodiac en Black Swan, is geregisseerd door de Noorse horrorvirtuoos André Øvredal (Scary Stories To Tell in the Dark, Trollhunter), naar een script van Bragi F. Schut (Escape Room), Stefan Ruzowitzky (The Counterfeiters) en Zak Olkewicz (Bullet Train), gebaseerd op het hoofdstuk “The Captain’s Log” van Bram Stoker’s Dracula.

De film is geproduceerd door Brad Fischer en door Oscar®-genomineerde producenten Mike Medavoy en Arnold Messer voor Phoenix Pictures en is uitvoerend geproduceerd door Matthew Hirsch.

The Last Voyage of the Demeter draait vanaf 10 augustus 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...