Van Hoorne Studios brengt musicalklassieker The Wiz naar Nederland en België

Na Shrek De Musical kondigt Van Hoorne Studios nu de volgende stap in het produceren van grotere familiemusicals aan. Zo zal het bedrijf in theaterseizoen 2025-2026 een Nederlandstalige versie van de Broadwayklassieker The WIZ naar de Nederland halen.

Het verhaal van de musical The WIZ is gebaseerd op het boek “De tovenaar van Oz”. In 1975 maakte het verhaal zijn debuut in de vorm van een musical op Broadway, waar het maar liefst zeven Tony Awards won, waaronder die voor Beste Musical. Wereldberoemd werd het verhaal door de musical-film welke in 1978 uitkwam met in de hoofdrol onder andere Diana Ross en Michael Jackson. In Nederland werd de musical in 2006 geproduceerd door Joop van den Ende. Daarmee won de producent de Musical Award ‘ANWB Publieksprijs voor de beste grote musical’.

The Wiz in 2025 in Nederland

Met meer dan 20 jaar ervaring in het produceren van succesvolle sprookjesmusicals en voorstellingen van populaire merken zoals Peppa Pig, Fien & Teun en Woezel & Pip, heeft Van Hoorne Studios al bewezen een specialist te zijn in het produceren van theatervoorstellingen voor kinderen. Door Shrek de Musical naar Nederland en België te brengen in theaterseizoen 2024/2025, maakte het bedrijf zijn ambitie om grotere familiemusicals te produceren waar. Deze lijn wordt nu voortgezet met The WIZ. In de musical zal gebruik worden gemaakt van de vertaling van Martine Bijl.

Het karakter van de musical The WIZ past goed bij Van Hoorne Studios, het is een sprookjesverhaal en daardoor ook uitermate geschikt voor jong en oud. In de musical zal het publiek het verhaal van Dorothy volgen. Ze verdwaalt en komt terecht in het wonderlijke land van Oz. Op zoek naar de machtige tovenaar van Oz, die haar kan helpen de weg naar huis terug te vinden, ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikkenman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder, op zoek naar wat zij zo missen: een thuis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf. Het betoverende verhaal samen met de al om bekende nummers zoals “A Brand New Day” en “Ease On Down the Road” maakt de musical een spektakel voor het publiek.

Michael van Hoorne, CEO van Van Hoorne Studios zegt hierover:

“Ik ben enorm trots dat we als bedrijf de kans krijgen om deze prachtige musicalklassieker te brengen als grote familiemusical. Met karakters als de blikkenman en de leeuw kunnen we niet anders dan hier een prachtige productie maken waar weer veel families van zullen genieten.”

De musical The WIZ zal een uitgebreide tournee maken door Nederland en België, waarbij het in veel gevallen meerdere dagen te zien zal zijn in middelgrote en grote theaters. Audities voor de musical vinden eind juni en begin juli plaats. De auditieoproep te vinden op werkenbijvanhoorne.com.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter