Waar is de serie Deadwood in Nederland te zien?

Waar is de serie Deadwood in Nederland te zien? Deadwood is een serie over het ruige verleden ten tijde van de goudkoorts in Amerika. De vondst van goud in het stadje Deadwood brengt grote groepen gelukzoekers naar deze vogelvrije nederzetting waar alles en iedereen te koop is. Een strijd om de macht en het goud begint.

De serie werd van 21 maart 2004 tot 27 augustus 2006 uitgezonden op het premium kabelnetwerk HBO, verdeeld over drie seizoenen en 36 afleveringen. In Nederland liggen die rechten niet bij HBO, maar bij Paramount. Vandaar dat de serie Deadwood in Nederland te zien is bij Skyshowtime.

Waar is Deadwood te zien?

Deadwood speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw in Deadwood (South Dakota), een stadje dat toentertijd beheerst werd door de goudkoorts. Een helse plaats vol misdaad en corruptie. Het leven is er hard, keihard. Een menigte rusteloze mislukkelingen die koortsachtig op zoek is naar goud, trekt naar deze vogelvrije nederzetting waar alles en iedereen te koop is. De kolonisten, van een ex-politieman tot een berekenende saloon-eigenaar en van de legendarische Wild Bill Hickok tot Calamity Jane, moeten ten koste van alles zien te overleven. Welkom in Deadwood… Een helse plaats om fortuin te maken.

De HBO dramaserie liep van 2004-2006 en was een hit onder fans, van wie velen sindsdien om meer hebben gevraagd. De serie kreeg lovende kritieken en won meerdere Emmy’s. Na een aantal jaren van discussie en pre-productie, begonnen de opnames van Deadwood: The Movie in oktober 2018. De film speelt zich tien jaar na het einde van het derde seizoen af ​​en ging op 31 mei 2019 in première op HBO.

De cast bestond uit Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Brad Douriff, Jim Beaver, W. Earl Brown, Dayton Callie, Kim Dickens, Dora DuFran, Anna Gunn, John Hawkes, Jeffrey Jones, Paula Malcomson, Robin Weigert, William Sanderson en Gerald McRaney.

Wil je de serie Deadwood kijken? De serie is nu te zien op Viaplay, Ziggo On Demand en SkyShowtime.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...