Wanneer verschijnt Avatar: The Way of Water op Disney Plus Nederland?

Wanneer verschijnt Avatar: The Way of Water op Disney Plus Nederland?

Avatar 2 The Way of Water was vanaf 14 december te zien in de Nederlandse bioscoop. Nu is bekend geworden dat de door James Cameron geregisseerde film op woensdag 7 juni 2023 zal debuteren op Disney Plus Nederland.

Avatar: The Way of Water is het vervolg op de film Avatar uit 2009, beide geregisseerd door James Cameron. Het vervolg speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

De film bracht meer dan $ 2,3 miljard op aan de kassa, een van de grootste successen in de filmgeschiedenis. Fans kunnen in de toekomst meer Avatar-films verwachten, waarbij Avatar 3 al een voorlopige releasedatum heeft op 20 december 2024, Avatar 4 op 18 december 2026 en Avatar 5 op 22 december 2028.

Avatar The Way of Water Disney Plus

Avatar: The Way of Water op Disney Plus Nederland

14 jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel is er een hoop veranderd voor Jake en Neytiri, die ondertussen hun plekje hebben gevonden in het regenwoud van Pandora dat ze thuis kunnen noemen. De twee hebben samen drie Na’vi kinderen en een geadopteerd vierde mensenkind genaamd Spider. Jake en Neytiri doen er alles aan om dit gezin bij elkaar te houden, maar wanneer ze opnieuw bedreigd worden door RDA-mijnwerkers zijn ze gedwongen hun thuis te verlaten. Zo komen ze terecht in een geheel andere omgeving bij een rif, waar de Metkayina clan woont. Deze omgeving komt echter niet zonder gevaar, zeker niet wanneer blijkt dat het gezin van Jake en Neytiri zich bevindt in een cultuur die ze niet kennen.

De Avatar sequel wordt wederom geregisseerd door James Cameron. Hij produceerde de film met Jon Landau en schreef het scenario met Rick Jaffa en Amanda Silver, dat is gebaseerd op een verhaal dat de drie schreven met Josh Friedman en Shane Salerno.

Terugkerende castleden zijn Zoe Saldana, Sam Worthington, Dileep Rao, Joel David Moore, Giovanni Ribisi, Stephen Lang, Matt Gerald en Sigourney Weaver. Daarnaast zijn er rollen voor Oona Chaplin, Kate Winslet, Edie Falco, Vin Diesel, Jemaine Clement en Michelle Yeoh.

Afbeelding via The Walt Disney Company

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram  Twitter

You may also like...