HBO Max documentaireserie First Five over Sanna Marin vanaf 9 juni op HBO Max

De Finse documentaireserie First Five, waarin een intiem beeld wordt geschetst van de regering van Sanna Marin, gaat op 9 juni in première op HBO Max.

De eerste Finse Max Original documentaireserie First Five volgt voormalig premier Sanna Marin aan het roer van de Finse regering in ongekende tijden. De documentaire gaat achter de schermen om getuige te zijn van het leven van het wereldberoemde vrouwelijke kabinet en verkent thema’s van macht en vrouwelijkheid. De driedelige serie is vanaf 9 juni 2023 te streamen op HBO Max. Bekijk hieronder de trailer.

First Five op HBO Max

Een nieuwe bladzijde in de politieke geschiedenis wordt omgeslagen wanneer een jonge vrouw genaamd Sanna Marin wordt gekozen tot ’s werelds jongste premier in Finland. Een kabinet van vastberaden vrouwen vormt zich om haar heen en begint het land te leiden. Vrijwel onmiddellijk worden de vijf leiders voor een ongekende uitdaging gesteld wanneer een wereldwijde pandemie zich naar Finland verspreidt. Nadat ze hun land door de pandemie hebben geloodst, breekt er een oorlog uit die Europa verder in beroering brengt.

Tijdens het uitvoeren van hun werk onder hoge druk krijgen de ministers kinderen en leven ze hun privéleven. Wie zijn deze ambitieuze, onverstoorbare vrouwen die de politieke cultuur vooruit helpen en een inspiratie zijn over de hele wereld? Waar komen ze vandaan en wat drijft hen?

De driedelige documentaireserie First Five biedt een close-up in het leven van uitzonderlijke politici in ongekende tijden. Het introduceert het Finse vrouwelijke kabinet achter hun publieke rollen en deelt momenten van kwetsbaarheid en openheid.

First Five bestaat uit drie afleveringen van ongeveer 35 minuten en is de allereerste Finse documentaireserie van HBO Max. HBO Max heeft eerder een anthologieserie van Finse korte films gepubliceerd genaamd At Home Finland (Eristyksissä) en een entertainmentshow genaamd True Story Finland, die een Golden Venla award-nominatie ontving voor Entertainment Show of the Year. Hanka Kastelicová, VP Documentaires, EMEA, HBO Max, zegt:

“We zijn verheugd over de naderende première van de eerste Finse documentaireserie in de geschiedenis van HBO Max. First Five behandelt belangrijke thema’s als macht en vrouwelijkheid. Zelfs in een land met een grote traditie van vrouwelijke deelname aan de politiek, worden vrouwelijke politici nog steeds strenger beoordeeld en bekritiseerd dan hun mannelijke tegenhangers. Het is inspirerend om te zien hoe Sanna Marins kabinet van jonge vrouwen het land bestuurt – in plaats van ons alleen een blik te gunnen op een voormalige regering, laat deze documentaire de kijker zien dat de tijd is gekomen voor meer gender- en leeftijdsevenwicht in besluitvormingsposities op hoog niveau over de hele wereld. “

De driedelige documentaireserie wordt geproduceerd door FremantleMedia Finland Oy en geregisseerd door Mia Halme. Uitvoerend producenten voor HBO Max zijn Hanka Kastelicova en Christian Wikander.

First Five gaat 9 juni in première op HBO Max. Alle afleveringen worden op de premièredag uitgebracht.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

%d