Argentijnse Delfina Chaves vertolkt hoofdrol in Videoland Original Máxima

De eerste twee castleden van de nieuwe Videoland serie Máxima zijn bekendgemaakt. De Argentijnse actrice Delfina Chaves en Martijn Lakemeier gaan de rollen van Máxima en Willem-Alexander op zich nemen. De serie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima en wordt gedraaid in Argentinië, New York, Spanje en Nederland. De opnames gaan in juni van dit jaar van start. Máxima wordt geproduceerd door Millstreet Films en is vanaf 2024 te zien bij Videoland.

De Argentijnse Delfina Chaves was eerder te zien in Ringo (Star+), The Secret of the Greco Family (Netflix), Rap Battlefield (HBO Max) en Edha (Netflix). Delfina over Koningin Máxima:

“Toen Máxima voet zette op Nederlandse bodem, noemde men haar de afgeleide van twee mannen. Wie ze was en wat ze van het leven verlangde, werd door de buitenwereld toegeschreven aan ofwel haar vader en daarna haar prins. Ik vind het geweldig dat de serie nu haar verhaal vertelt,vanuit haar standpunt.”

In de nieuwe serie zal Gouden Kalf winnaar Martijn Lakemeier de rol van Willem-Alexander op zich nemen. Hij is onder anderen te zien geweest in De Oost, Hollands Hoop, Oorlogswinter en de BBC Two serie Marie Antoinette. Hij zie:

“Ik heb geen moment getwijfeld om de rol van Willem-Alexander te spelen. Een eer en een uitdaging om invulling te geven aan wat zich buiten het zicht van de pers afspeelde in de periode waarin Máxima en Willem-Alexander stapelverliefd op elkaar werden.” 

 

Máxima op Videoland

Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt haalt het verleden haar in als er een verhitte discussie losbarst over haar vaders politieke carrière in het Videla regime. Een discussie die in haar eigen kringen nooit gevoerd is.

Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen?

De Videoland Original Máxima is gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten, uitgegeven door De Bezige Bij, en wordt geproduceerd door Millstreet Films. De serie, geschreven door onder anderen Marnie Blok en Ilse Ott, wordt geregisseerd door Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...