Brooklyn Nine-Nine acteur Andre Braugher overleden

De bekroonde acteur Andre Braugher – bekend van zijn rol als Captain Raymond Holt in Fox en NBC’s Brooklyn Nine-Nine – is overleden. Hij was 61 jaar oud.

Volgens Deadline overleed Braugher op maandag 11 december na een ‘korte ziekte’. Braugher laat zijn vrouw, collega-acteur Ami Brabson, achter; hun zonen, Michael, Jesaja en John Wesley.

Andre Braugher overleden

Braugher werd geboren in Chicago op 1 juli 1962. Hij studeerde in 1984 af aan Stanford University met een BA in theater. Braugher studeerde vervolgens in 1988 af aan de Juilliard School. Daarna maakte hij zijn debuut op het grote scherm als Cpl. Thomas Searles in de Civil War-film Glory uit 1989 van regisseur Edward Zwick.

Braugher speelde vervolgens de hoofdrol als rechercheur Frank Pembleton in NBC’s politiedrama Homicide: Life on the Street uit 1993-1998. Zijn optreden leverde hem een ​​NAACP Image Award, een Satellite Award, twee TCA Awards en een Primetime Emmy Award op. Braugher voegde later een tweede Primetime Emmy toe aan zijn plank dankzij zijn rol als Nick Atwater in de FX-miniserie Thief uit 2006.

In 2013 begon Braugher Raymond Holt te spelen in de politiekomedie Brooklyn Nine-Nine. De show eindigde in 2021 na acht seizoenen. Onderweg sleepte hij twee Critics’ Choice Television Awards in de wacht.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...