Checkpoint Charlie musical vanaf 30 januari 2023 in de Nederlandse theaters

Checkpoint Charlie is een gloednieuwe Nederlandse musical, met liedteksten van Stef Bos, die in 2023 in première gaat. We volgen enkele inwoners van Berlijn ten tijde van de Berlijnse Muur, een bouwwerk dat zowel verdeelde als verbond. Iedereen kent de verhalen van de val van de Berlijnse Muur, maar hoe was het leven mét de Muur?

Checkpoint Charlie musical

Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. In de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie, met liedteksten van Stef Bos, volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden en familie, kansen en mogelijkheden moeten missen omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad.

De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad, terwijl de groenteman, haar vader, zijn waar verkoopt zoals altijd; hij is tevreden in de DDR. De slenterende grenswachter die helpt om het prikkeldraad te veranderen in beton begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet. Hij praat met de oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. De andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je hebt een man, een ambitieuze fotograaf, die niets van dit gemis begrijpt.

En daar, bij het checkpoint, staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op ‘prikkeldraadzondag’ wakker zijn geworden in een parallelle wereld. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.

Cast Checkpoint Charlie musical

De volledige cast van Checkpoint Charlie de musical is bekend! Linda Verstraten en Sanne den Besten te zien zullen zijn in de nieuwe Nederlandse musical. Wim van den Driessche, Marleen van der Loo, Job Bovelander, Alex van Bergen, Pieter van Nieuwenhuyze en Jeffrey Italiaander maken de cast compleet.

Checkpoint Charlie musical speellijst

De speellijst van de musical Checkpoint Charlie is te vinden op deze website.

De liedteksten van Checkpoint Charlie zijn geschreven door Stef Bos, bekend van hits als ‘Papa’ en ‘Is dit nu later’. Dit is de eerste keer dat Bos speciaal voor een musical liedteksten schrijft. Checkpoint Charlie gaat in première op 30 januari 2023 in Theater De Stoep in Spijkenisse en toert daarna tot eind april 2023 langs de Nederlandse theaters.

Voor meer informatie: http://www.checkpointcharliedemusical.nl

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...