Daisy Ridley in officiële Young Woman and the Sea trailer

Disney heeft de officiële trailer onthuld voor Young Woman and the Sea, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de eerste vrouw die ooit het Engelse Kanaal overzwom. Bekijk de traier hieronder. Daisy Ridley speelt Trudy Ederle, een Amerikaanse vrouw die opgroeide in Manhattan en leerde zwemmen in New Jersey. Na het winnen van een gouden medaille op de Olympische Zomerspelen van 1924, maakte ze uiteindelijk in 1926 op 20-jarige leeftijd de Engelse Kanaaltocht van Frankrijk naar Engeland.

Young Woman and the Sea trailer

Daisy Ridley schittert als de getalenteerde zwemster die in 1905 werd geboren in New York City als dochter van immigranten. Met de blijvende steun van haar oudere zus en gesteund door trainers overwon ze tegenspoed en de vijandigheid van een patriarchale samenleving door op te klimmen in de rangen van het Olympisch zwemteam en de verbazingwekkende prestaties te behalen – waaronder een tocht van 21 mijl van Frankrijk naar Engeland.

Young Woman and the Sea is een biografische dramafilm, geregisseerd door Joachim Rønning en geschreven door Jeff Nathanson, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2009 van Glenn Stout. Geproduceerd door Walt Disney Pictures en Jerry Bruckheimer Films.

De hoofdrollen worden gespeeld door Daisy Ridley, Tilda Cobham-Hervey, Stephen Graham, Kim Bodnia, Christopher Eccleston en Glenn Fleshler.

De ontwikkeling van de film begon in 2015 nadat producer Jerry Bruckheimer de filmrechten op het boek had verworven en zich bij Paramount Pictures had gevestigd, met Nathanson eraan verbonden om het te schrijven en Lily James als Ederle. In 2020 werd aangekondigd dat het werd overgenomen door Walt Disney Pictures.

Young Woman and the Sea zal vanaf 31 mei 2024 in de bioscoopzalen te zien zijn.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...