Danswedstrijd The Greatest Dancer van Vlaanderen vanaf 4 februari te zien bij VRT

Vanaf 4 februari staat de Vlaamse zender Eén elke zaterdagavond volledig in het teken van danstalent. In het nieuwe programma The Greatest Dancer van Vlaanderen wordt op zoek gegaan naar het beste, het mooiste en het meest virtuoze danstalent in Vlaanderen. Presentatoren Siska Schoeters en Aster Nzeyimana brengen een ode aan de dans in al zijn stijlen: van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping en Afrikaanse dans tot ballet en ballroom. Jong, oud, solo’s, duo’s en groepen; alle gepassioneerde dansers krijgen een podium op Eén en kunnen meestrijden om de titel ‘The greatest dancer’.

Bij de audities komen alle dansers terecht in de dansstudio van The Greatest Dancer van Vlaanderen, en dat is niet zomaar een dansstudio: achter de spiegel kijkt namelijk een publiek van 700 mensen mee naar het optreden. Dat publiek beslist of ze de auditie leuk vindt of niet. Pas als 75 procent van het publiek ‘ja’ stemt, dan schuift die gigantische spiegel open. Welke danser slaagt erin zijn energie over te brengen en het publiek aan de andere kant van de spiegel te raken?

The Greatest Dancer van Vlaanderen

De kandidaten die de spiegel open krijgen, maken kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows. Want op het einde van de vijf auditie-afleveringen kiezen de coaches elk hun top drie om verder mee te werken en mee te dingen naar de titel The greatest dancer van Vlaanderen. En die coaches zijn niet de minsten. De in Amsterdam wonende Annabelle Lopez Ochoa is een van de meest gevraagde choreografes ter wereld. Choreografe en danseres Laurien Decibel werkt al acht jaar in Los Angeles waar ze mag dansen met onder andere Dua Lipa en Jennifer Lopez. En Niels Destadsbader is dé populairste artiest van Vlaanderen en een van de weinigen in Vlaanderen die tijdens zijn show met dansers werkt. Niels heeft niet alleen oog voor présence, persoonlijkheid, uitstraling en podiumvastheid, ook een oprecht en persoonlijk verhaal kan hem raken.

De drie coaches nemen elk hun top drie acts mee naar de shows. Welk danstalent stijgt boven zichzelf uit, kroont zich tot The greatest dancer van Vlaanderen en wint de geldprijs om verder in zijn danscarrière te investeren?

The Greatest Dancer van Vlaanderen is vanaf 4 februari 2023 elke zaterdag rond 20:15 uur op Eén. Deze zender is in Nederland te zien via Ziggo-kanaal 51 en op KPN-kanaal 29.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter