Daredevil: Born Again krijgt grote reshoots en verhaalwijzigingen

Daredevil: Born Again ondergaat een “significante creatieve reboot” nadat de schrijvers en regisseurs van de serie zijn ontslagen.

Volgens een recent bericht van The Hollywood Reporter ondergaat de aankomende MCU serie Daredevil: Born Again van de MCU een creatieve reboot nadat de hoofdschrijvers Chris Ord en Matt Corman in september 2023 stilletjes van het project werden ontslagen. Wat betekent dat de studio nu op zoek is naar een nieuw creatief team.

Daredevil: Born Again, aangekondigd in mei 2022, maakt deel uit van Phase Five van de MCU. Het eerste seizoen zal uit 18 afleveringen bestaan. Waarin Charlie Cox terugkeert om Matt Murdock/Daredevil te spelen. Vincent D’Onofrio en Jon Bernthal keren terug als Wilson Fisk/Kingpin en Frank Castle/Punisher, terwijl ook Margarita Levieva, Michael Gandolfini, Sandrine Holt en Nikki M. James de hoofdrol spelen.

Daredevil: Born Again

Het artikel van The Hollywood Reporter geeft verder aan dat de versie van Ord en Corman grotendeels verschilde van de drie seizoenen van de Netflix-serie. Volgens bronnen fungeerde Daredevil: Born Again naar verluidt als een juridische dramaserie waarbij Cox pas in de vierde aflevering het Daredevil-kostuum aantrok. Minder dan de helft van het eerste seizoen van de serie werd gefilmd toen Ord en Corman werden losgelaten.

Ord en Corman blijven uitvoerende producenten van het project. Sommige scènes en afleveringen waaraan ze hebben gewerkt, blijven in de serie, hoewel er waarschijnlijk extra scenes zullen worden toegevoegd. Brad Winderbaum, hoofd streaming, televisie en animatie voor Marvel Studios, vertelde:

“We’re trying to marry the Marvel culture with the traditional television culture. It comes down to, ‘How can we tell stories in television that honor what’s so great about the source material?’”

Marvel is nu van plan concrete veranderingen aan te brengen in de manier waarop het zijn televisieseries benadert door showrunners in te huren in plaats van te vertrouwen op filmbestuurders om de projecten te begeleiden. Deze showrunners zullen beginnen met het schrijven van pilots (in plaats van dat de studio vanaf het begin groen licht geeft voor een hele serie). De studio is ook van plan om af te stappen van het maken van miniseries en zich te gaan concentreren op shows die meerdere seizoenen kunnen duren. Winderbaum zei:

“[Showrunners is] a term we’ve not only grown comfortable with but also learned to embrace. We need executives that are dedicated to this medium, that are going to focus on streaming, focus on television.”

Een releasedatum voor Daredevil: Born Again is nog niet bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...