De film Downton Abbey 3 is officieel in productie

Focus Features werkt opnieuw samen met Carnival Films aan Downton Abbey 3, het volgende deel van de historische dramafilms van Julian Fellowes, gebaseerd op zijn bekroonde ITV-serie. Dit komt twee jaar na de bioscooprelease van Downton Abbey: A New Era, die aan de kassa een bedrag van meer dan $ 90 miljoen ontving.

Nu de productie van het vervolg begint, heeft de studio ook de toevoeging aangekondigd van vijf nieuwe castleden: Paul Giamatti, Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale en Arty Froushan. Giamatti, die onlangs een Oscar-nominatie verdiende voor zijn hoofdrol in The Holdovers, zal zijn rol als Cora Granthams broer Harold Levinson opnieuw spelen. Zijn karakter verscheen tijdens het derde en vierde seizoen van de show, evenals in de kerstspecial van 2013.

Downton Abbey 3

De meeste originele castleden keren ook terug voor Downton Abbey 3, waaronder Hugh Bonneville als Robert Crawley, Elizabeth McGovern als Cora Crawley, Michelle Dockery als Mary, Laura Carmichael als Edith, Jim Carter als Carson, Phyllis Logan als Elsie, Robert James- Collier als Thomas, Joanne Froggatt als Anna, Allen Leech als Tom, Penelope Wilton als Isobel, Lesley Nicol als Beryl, Michael Fox als Andy, Raquel Cassidy als Phyllis, Brendan Coyle als John Bates, Kevin Doyle als Joseph Moseley, Harry Hadden-Paton als Bertie, Sophie McShera als Daisy en Douglas Reith als Dickie. Daarnaast zal Dominic West ook zijn rol als Guy Dexter uit de film uit 2019 hernemen.

Op dit moment worden verdere details over de plot van het derde deel nog geheim gehouden. De film wordt geregisseerd door de voor een Emmy genomineerde filmmaker Simon Curtis op basis van een scenario geschreven door Fellowes. De film is geproduceerd door Fellowes, Gareth Neame en Liz Trubridge. Het is een productie van Carnival Films, met de distributie van Focus Features en Universal Pictures International.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...