De Gijzeling in de Apple Store vanaf 22 februari op Videoland

De Gijzeling In De Apple Store is op donderdag 22 februari vanaf 20.00 uur te zien bij AT5 en gelijktijdig te streamen bij Videoland. Het waren slopende uren in en rond de Apple Store in Amsterdam. In de AT5-documentaireserie zie je van heel dichtbij hoe de avond verliep en wat er achter de schermen allemaal werd gedaan om een ramp te voorkomen. Bekijk hieronder de trailer.De Gijzeling in de Apple Store op Videoland

Amsterdam, 22 februari 2022, de stad is in de ban van een gijzeling in het hart van de stad: bij de Apple Store. Een gebeurtenis die uiteindelijk heel Nederland uren in de greep hield. Roos Gerritsen maakte er een indrukwekkende documentaire over, met nooit eerder vertoonde beelden. Ze brengt de kijker dichter bij de gijzeling, gijzelnemer Abdel A. en de slachtoffers.

Dankzij de bodycam die de gijzelnemer droeg, krijgen we een heel gedetailleerd beeld van wat er precies gebeurde in de Amsterdamse Apple Store op die fatale dag in 2022. In de documentaire De Gijzeling in de Apple Store vertellen slachtoffers, de politie en andere betrokkenen hoe ze de urenlange gijzeling hebben ervaren. Videoland en AT5 bundelen speciaal voor dit verhaal de krachten, om zo landelijke aandacht te kunnen schenken aan de intense reconstructie van deze avond.

De 2-delige documentaire is vanaf 22 februari om 20:00 uur te zien op Videoland.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter