Disney film Haunted Mansion (2023) vanaf 26 juli in de Nederlandse bioscoop

Disney heeft de trailer en poster vrijgegeven voor Haunted Mansion, de aankomende familie-avonturenfilm die op 26 juli 2023 in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen.

Geïnspireerd door de klassieke pretparkattractie, gaat de film over een vrouw en haar zoon die een bont gezelschap van zogenaamde spirituele experts inschakelen om hun huis te ontdoen van bovennatuurlijke krakers. Bekijk hieronder de trailer van Haunted Mansion.

Haunted Mansion 2023 trailer

Haunted Mansion 2023 trailer

Haunted Mansion is een horrorkomedie, geregisseerd door Justin Simien naar een scenario van Katie Dippold en met in de hoofdrollen Rosario Dawson, LaKeith Stanfield, Owen Wilson, Tiffany Haddish, Winona Ryder, Dan Levy, Jared Leto, Danny DeVito en Jamie Lee Curtis. Geproduceerd door Walt Disney Pictures, is de film de tweede verfilming van Walt Disney’s attractie met dezelfde naam.

De meer dan 50 jaar oude Disneyland attractie werd eerder verfilmd in 2003. De fantasyfilm werd geregisseerd door Rob Minkoff met in de hoofdrollen Eddie Murphy, Terence Stamp, Jennifer Tilly, Marsha Thomason en Nathaniel Parker. De film had een meer vrije benadering van het bronmateriaal en ontving over het algemeen negatieve recensies van critici vanwege het gebrek aan effectieve angsten of humor. Toch was het een hit aan de kassa, met een winst van meer dan $180 miljoen op een budget van $90 miljoen.

Plannen voor de reboot gebaseerd op The Haunted Mansion begonnen in juli 2010, toen Guillermo del Toro, die de film ging schrijven en produceren, verklaarde dat het project zou plaatsvinden in een verhoogde realiteit in plaats van in een echte wereld. del Toro was in juli 2013 niet langer verbonden als regisseur van het project.

Haunted Mansion draait vanaf 26 juli 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Afbeelding via Disney

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...