Wanneer verschijnen de Indiana Jones films op Disney Plus Nederland?

Wanneer verschijnen de Indiana Jones films op Disney Plus Nederland? Disney Plus heeft aangekondigd dat de eerste vier Indiana Jones-films op 31 mei op het platform zullen verschijnen. Dit omvat Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom, Indiana Jones and the Last Crusade en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Bekijk de trailer van de aankondiging hieronder.

Tot op heden waren de Indiana Jones films niet beschikbaar op Disney+ en de reden is simpel. De distributiepartner voor die films is namelijk Paramount Pictures. Alle vier de avonturenfilms over Indiana Jones waren daardoor in Nederland te zien op SkyShowtime.

De toevoeging van de quadrilogie aan Disney+ komt vóór de première van Indiana Jones en de Dial of Destiny op het Filmfestival van Cannes op 18 mei. De film zal vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscopen verschijnen.

Indiana Jones films op Disney Plus Nederland

Beroemde archeoloog en ontdekkingsreiziger Indiana Jones verscheen voor het eerst in 1981 in de film Raiders of the Lost Ark – een van AFI’s 100 Greatest American Films aller tijden – en in 1984 keer hij terug in Indiana Jones and de Temple of Doom, in 1989 zagen we hem in Indiana Jones and the Last Crusade, en ten slotte Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008. De vier films haalden bijna $ 2 miljard op bij de wereldwijde kassa.

Harrison Ford is in totaal vier avonturen te zien geweest als de beroemde archeoloog. De vijfde film zou oorspronkelijk door Steven Spielberg geregisseerd worden, maar sindsdien heeft hij besloten te stoppen met het project en het stokje over te geven aan Mangold. Spielberg blijft wel verbonden als producent. Het is daarmee de eerste keer dat iemand anders dan Spielberg een Indiana Jones-film regisseert.

Indiana Jones and the Dial of Destiny staat gepland voor een release van 28 juni 2023.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...