Disney kondigt vervolg Toy Story 5 aan

Het publiek wordt weer herenigd met Woody, Buzz en de hele bende. Disney heeft aangekondigd dat Toy Story 5, een nieuwe film in de geliefde animatiefranchise, in ontwikkeling is.

De aankondiging van het komende vijfde deel in de geliefde Pixar-serie werd gedaan door Disney-CEO Bob Iger. Naast het nieuws van een nieuwe Toy Story, zullen ook andere geanimeerde franchises nieuwe films krijgen met Frozen 3 en een nieuwe Zootopia-film die ook werden aangekondigd. Iger zei:

“Today I’m so pleased to announce that we have sequels in the works from our animation studios to some of our most popular franchises, Toy Story, Frozen, and Zootopia. we’ll have more to share about these productions soon. but this is a great example of how we’re leaning into our unrivaled brands and franchises.”  

Elk van de eerdere films in deze franchises was zowel commercieel als kritisch succesvol, waarbij Toy Story 4 meer dan $ 1,07 miljard verdiende aan de wereldwijde kassa en vervolgens werd genomineerd voor twee Academy Awards in 2020 voor Best Original Song ‘I Can’t Let You Throw Yourself Away” van Randy Newman en won de Best Animated Feature.

Toy Story 5

De eerste Toy Story-film werd uitgebracht in 1995 en was de eerste volledig computergeanimeerde speelfilm en werd een van de meest geliefde animatie reeksen ooit gemaakt. Het succes van de originele film leidde tot drie vervolgfilms: Toy Story 2 in 1999, Toy Story 3 in 2010 en Toy Story 4 in 2019. De serie produceerde ook een spin-off film Lightyear met in de hoofdrol de beroemde Space Ranger Buzz Lightyear in 2022. Met alle vier de hoofdfilms heeft de Toy Story-franchise in totaal $ 3,03 miljard verdiend aan de wereldwijde kassa, waarmee het een van Disney’s grootste animatieseries en een van Pixar’s hoeksteenfranchises is geworden.

De stemmencast bestaat uit namen als Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Annie Potts, R. Lee Ermey, John Morris, Laurie Metcalf, Erik von Detten.

De eerste twee films werden geregisseerd door John Lasseter, de derde film door Lee Unkrich (die optrad als co-regisseur van de tweede film naast Ash Brannon), de vierde film door Josh Cooley en Lightyear door Angus MacLane.

Afbeelding via Disney

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter