Disney musical Frozen vanaf 31 mei in Nederland te zien in AFAS Circustheater Scheveningen

Disney Frozen, komt eindelijk als musical naar Nederland! In 2024 zal Frozen, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 2013, in Nederlandse vertaling te zien zijn in het AFAS Circustheater Scheveningen. Verwacht vanaf 31 mei 2024 een spektakel van adembenemende decors en special effects. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

De musical ging op Broadway in première in het St. James Theatre op 22 maart 2019. Op 8 september 2021 ging Frozen in première in het Drury Lane Theatre op West End. En nu is dan Nederland aan de beurt.Frozen musical in Nederland

Centraal in het verhaal van Frozen staat de relatie tussen twee zussen Elsa en Anna. Twee prinsessen in het fictieve Arendelle. De inwoners weten niets van de magische kracht van Elsa, die mensen en dingen kan bevriezen, zonder daar controle over te hebben. Elsa’s angst voor haar magische kracht neemt toe, wanneer ze haar zus per ongeluk verwondt. En naarmate de jaren verstrijken en Elsa’s kroning tot koningin van Arendelle dichterbij komt, vreest ze dat de inwoners haar magische krachten ontdekken en bang worden voor haar. Wanneer Elsa na een ruzie met Anna vlucht, beseft ze niet dat ze per ongeluk haar krachten heeft ingezet om Arendelle in een eeuwige winter achter te laten. Wat volgt is een avontuurlijke zoektocht van Anna naar haar zus, ontmoetingen, strijd om het koningschap van Arendelle en uiteindelijk de ontdekking dat er slechts één oplossing is die Elsa’s magie teniet kan doen: een daad van ware liefde.
Het verhaal laat de verbinding van twee zussen zien die steeds weer op zoek gaan naar elkaar.

Frozen is oorspronkelijk een animatiefilm uit 2013, geproduceerd door Walt Disney Animation Studio’s en gebaseerd op het sprookje ‘de ijskoningin’ van Hans Christiaan Anderson. Voor de Nederlandse versie van de animatiefilm spraken o.a. Willemijn Verkaik (Elsa), Noortje Herlaar (Anna), Benja Bruijning (Kristoff), Carlo Boszhard (Olaf), Oren Schrijver (Hans) en Tony Neef (Oaken) de stemmen in.

Frozen is een musical met muziek en teksten van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, en een boek van Jennifer Lee, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013. Michel Grandage zal de musical regisseren. Erik van Muiswinkel heeft de musical vertaald naar het Nederlands.

Geproduceerd door Disney Theatrical Productions, had de musical een try-out in het Buell Theatre in Denver, Colorado in augustus 2017 en ging in première op Broadway in maart 2018 in het St. James Theatre met gemengde recensies. Vanwege de COVID-19-pandemie stopte de Broadway-productie op 11 maart 2020, na 26 previews en 825 reguliere optredens. Een Amerikaanse tournee begon in november 2019, maar werd ook opgeschort in maart 2020. Internationale producties volgden, waaronder een West End-productie, die in september 2021 van start ging.

Frozen musical Nederland cast

De hoofdrollen voor de Nederlandse musical Frozen zijn nog niet bekend, momenteel worden er audities gehouden voor alle rollen. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven van de bekendmaking van de verschillende rollen.

Frozen de Musical zal vanaf eind mei 2024 gaan spelen in het Circustheater in Scheveningen. De eerste try-out van de musical zal op vrijdag 31 mei te zien zijn. De première van Frozen is op zondag 9 juni.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...