Disney Plus Nederland gaat account delen ook aanpakken

Disney-CEO Bob Iger zegt dat Disney Plus vanaf volgend jaar zal beginnen met het aanpakken van het delen van account voor de streamingdienst. Disney Plus volgt daarmee in de voetsporen van Netflix, waarbij je 3,99 euro per maand meer betaalt voor ieder persoon waarmee je jouw account deelt.

In een verklaring bevestigde Iger dat ze manieren zouden onderzoeken om het delen van accounts aan te pakken en proberen de beste manieren te vinden waarop mensen accounts kunnen delen met vrienden en familie. Het nieuwe beleid van Disney Plus wordt mogelijk zelfs nóg strenger dan dat van Netflix.

Iger zei dat later dit jaar de servicevoorwaarden van het platform zouden worden bijgewerkt om dat weer te geven en dat ze in 2024 zullen beginnen met “tactieken om inkomsten te genereren”. Het is onduidelijk of Hulu ook zal optreden tegen het delen van wachtwoorden, maar berichten suggereren ook dat dit ook het geval kan zijn. Iger zei:

“We are actively exploring ways to address account sharing and the best options for paying subscribers to share their accounts with friends and family. Later this year, we will begin to update our subscriber agreements with additional terms and our sharing policies. And we will roll out tactics to drive monetization sometime in 2024.”

Disney Plus Nederland account delen

Dit bericht komt kort nadat Netflix vorige maand zijn Q2-inkomsten bekendmaakte en opmerkte dat het 5,89 miljoen nieuwe abonnees zag toetreden nadat ze eerder dit jaar hun eigen hardhandig optreden voor het delen van wachtwoorden hadden geïmplementeerd.

Naast het hard aanpakken van het delen van wachtwoorden, kondigde Disney woensdag ook aan dat het zijn prijzen zou verhogen, evenals advertentie-ondersteunde opties in Europa en Canada zou introduceren. In de Verenigde Staten verhoogt Disney Plus het maandabonnement van $10,99 naar $13,99. De verwachting is dat de prijzen in Nederland ook hoger worden. Nu betaal je in Nederland nog €9,99 per maand voor Disney Plus.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...