Doctor Who vanaf november 2023 te zien op Disney Plus Nederland

Nederlandse Doctor Who fans kunnen binnenkort via Disney Plus Nederland genieten voor de nieuwe afleveringen. Deze verandering gaat in vanaf november 2023, wanneer de serie terugkeert voor de zestigste verjaardag. De drie nieuwe specials, The Star Beast, Wild Blue Yonder en The Giggle, hebben officieel releasedatums.

Doctor Who, de langstlopende sciencefictionserie ter wereld, maakt zich op om diens 60e verjaardag te vieren. Nadat de 13e Doctor was geregenereerd tot David Tennant (ook wel de 10e Doctor genoemd), was de hype al opgebouwd voor de drie aankomende specials, en met de nieuwe aankondiging van een officiële releasedatum begint het feest een stuk reëler te lijken.

De eerste Doctor Who-special (The Star Beast) is vanaf 25 november te streamen op Disney Plus Nederland. De tweede en derde specials worden uitgezonden op de volgende twee zaterdagen: 2 december en 9 december.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Disney+ NL (@disneyplusnl)

Doctor Who op Disney Plus Nederland

David Tennant speelt de Veertiende Doctor en Catherine Tate doet haar rol van Donna Noble nog eens over. Tennant speelde destijds de Tiende Doctor met Donna als zijn metgezel. Ze komen oog in oog te staan ​​met hun meest angstaanjagende slechterik tot nu toe: de Toymaker (gespeeld door Neil Patrick Harris). Extra nieuwe cast bestaat uit Yasmin Finney als Rose Temple-Noble, Miriam Margolyes als de stem van de Meep en Ruth Madeley als Shirley Anne Bingham, evenals terugkerende personages Jacqueline King als Sylvia Noble, Karl Collins als Shaun Temple en Jemma Redgrave als Kate Lethbridge-Stewart.

Doctor Who wordt geproduceerd door Bad Wolf en BBC Studios. De serie keert terug onder de creatieve visie van terugkerende showrunner Russell T. Davies, die ook fungeert als schrijver en uitvoerend producent. Andere uitvoerende producenten zijn onder meer Phil Collinson, Joel Collins, Julie Gardner en Jane Tranter. De specials ter ere van het 60-jarig jubileum zijn geschreven door Russell T. Davies en geregisseerd door respectievelijk Rachel Talalay, Tom Kingsley en Chanya Button.

Doctor Who streamen

Doctor Who is een Britse sciencefictiontelevisieserie die sinds 1963 door de BBC wordt uitgezonden. De serie toont de avonturen van een Time Lord genaamd de Doctor, een buitenaards wezen dat een mens lijkt te zijn. De dokter verkent het universum in een tijdreizend ruimteschip genaamd de TARDIS. De buitenkant van de TARDIS ziet eruit als een blauwe Britse politiebox, wat in 1963 in Groot-Brittannië gebruikelijk was toen de serie voor het eerst werd uitgezonden. Met verschillende metgezellen bestrijdt de dokter vijanden, probeert hij beschavingen te redden en helpt hij mensen in nood.

De volledige Doctor Who-collectie zal in november voor het eerst beschikbaar zijn om te streamen, maar zal niet zichtbaar zijn op Disney Plus.

Eerder maakte de BBC bekend dat op 1 november meer dan 800 afleveringen van de legendarische Britse sciencefictionserie op BBC iPlayer, een van de beste streamingdiensten van Groot-Brittannië, zullen verschijnen. De stap is gezet om het 60-jarig jubileum van de show te herdenken op 23 november.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...