Sanditon seizoen 2 in november van start bij de NPO

Sanditon seizoen 2 verschijnt vanaf donderdag 30 november elke doordeweekse dag een aflevering op NPO 2. Daarnaast verschijnen de zes afleveringen van het tweede seizoen op donderdag 2 november ook allemaal op NPO Plus.

In het Engeland van de 19e eeuw verruilt de jonge Charlotte Heywood haar leven op het platteland voor een avontuur in Sanditon, dat een populaire badplaats moet worden. Er gaat een wereld voor haar open, maar al snel blijken sommige inwoners er een verborgen agenda op na te houden. Charlotte moet zich staande zien te houden in een wereld vol intrige, waar ze misschien ook wel de liefde vindt.

Sanditon seizoen 2

Charlotte Heywood is een levendige en impulsieve vrouw. Na een ongeval met een paard wordt ze door de onvermoeibare projectontwikkelaar Tom Parker naar Sanditon gebracht, een vissersdorpje dat zichzelf opnieuw probeert te ontwikkelen als badplaats. Eenmaal daar ontmoet ze een vreemde selectie van lokale bewoners, waaronder talloze potentiële minnaars, wiens fortuin afhangt van het commerciële succes van Sanditon.

Het is negen maanden na de hartverscheurende laatste aflevering van seizoen één – het kustplaatsje Sanditon is almaar populairder geworden en boordevol levendige personages, romantiek en intriges. Charlotte, de hoofdrolspeelster in het verhaal van Jane Austen, trekt al snel de aandacht van twee nieuwe huwelijkskandidaten, terwijl Georgina Lambe vastbesloten is om in de naam der liefde wat kattenkwaad uit te halen. Tom Parker probeert Sanditon weer op te bouwen en nieuw leven in te blazen en de ergerlijke Denhams blijven de plaatselijke bewoners verontrusten. Ondertussen arriveert het leger in de stad en nieuwe gezichten schudden de gemoederen in dit pittoreske kustplaatsje flink op.

Sanditon is een Britse historische dramaserie, geadapteerd door Andrew Davies naar een onvoltooid manuscript van Jane Austen, met in de hoofdrollen Rose Williams, Crystal Clarke, Theo James en Ben Lloyd-Hughes. De plot speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk en volgt een jonge en naïeve heldin terwijl ze door de nieuwe badplaats Sanditon navigeert.

Vanwege het onvoltooide karakter van de roman (Austen voltooide slechts elf hoofdstukken), werd het originele werk voor het grootste deel van de eerste aflevering gebruikt, en Davies gebruikte vervolgens de ontwikkelde personages om het verhaal te voltooien. De roman speelt zich af in een badplaats in een tijd van sociale verandering. Op het moment van haar overlijden in 1817 had Austen 24.000 woorden van de roman voltooid.

De serie werd voor het eerst uitgezonden op ITV in het Verenigd Koninkrijk op 25 augustus 2019 in acht delen, en in de Verenigde Staten op 12 januari 2020 op PBS, dat de productie ondersteunde als onderdeel van de Masterpiece-anthologie. Een tweede en derde serie verschenen in mei 2021, als onderdeel van een samenwerking tussen PBS en BritBox.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...