Wanneer verschijnt Indiana Jones and the Dial of Destiny op Disney Plus?

Wanneer verschijnt Indiana Jones and the Dial of Destiny op Disney Plus? Deze zomer, na meer dan een decennium sinds Harrison Ford voor het laatst zijn beruchte hoed en zweep droeg, keert Indiana Jones terug naar onze bioscoopschermen in een gloednieuw filmavontuur. Maar vanaf wanneer is de film te streamen?

Momenteel is er nog geen officiële Disney Plus releasedatum aangekondigd. Aangezien Walt Disney Studios de film uitbrengt, mogen we verwachten dat Indiana Jones and the Dial of Destiny op Disney Plus verschijnt zodra de film is afgelopen en op digitale platforms is uitgebracht om te kopen. Disney heeft geen specifiek releaseschema voor hoe snel films op Disney+ worden uitgebracht, en behandelt ze per film.

Kijkend naar de meest recente bioscoopreleases:

  • Ant-Man And The Wasp: Quantumania duurde 90 dagen om van bioscoop op Disney Plus te verschijnen
  • Het duurde 82 dagen voordat Black Panther: Wakanda Forever op Disney Plus arriveerde
  • The Menu verscheen ongeveer 45 dagen na de bioscooprelease op Disney Plus
  • Avatar: The Way Of Water was pas 173 dagen later te zien op Disney Plus

Dus, zoals je kunt zien, is het moeilijk om precies te zeggen wanneer een film op Disney Plus verschijnt, maar de studio is nu meer geïnteresseerd in het uitbreiden van de bioscoopreleases van nieuwe films om zoveel mogelijk inkomsten te genereren, dus het is onwaarschijnlijk dat de nieuwe Indiana Jones film komt over minder dan drie maanden op de streamingdienst verschijnt.

De meest waarschijnlijke periode waarop Indiana Jones and the Dial of Destiny op Disney Plus wordt uitgebracht, is oktober 2023. Disney heeft afgezien van een standaard releasevenster voor wanneer de bioscoopreleases naar streaming over gaan, waardoor het eerder ingestelde bioscoopvenster van 45 dagen wordt geëlimineerd. De timing varieert vaak afhankelijk van de grootte van de film in kwestie, dus een met het enorme budget van Indiana Jones 5 heeft een langere periode nodig om de meeste kans te maken om een ​​kaskraker te worden. Daarom is een mogelijk tijdschema voor oktober 2023 voor de releasedatum van Indiana Jones en de Dial of Destiny het meest waarschijnlijk.

De eerste vier films zijn inmiddels wel op de streamer te zien. Hou deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

 

In Indiana Jones and the Dial of Destiny kruipt Harrison Ford weer in de huid van de legendarische, heldhaftige archeoloog. Hij verscheen voor het eerst in de film Raiders of the Lost Ark (in 1981) en in 1984 keerde hij terug in Indiana Jones and de Temple of Doom, in 1989 zagen we hem in Indiana Jones and the Last Crusade, en ten slotte Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008.

Het is de eerste film in de serie die niet is geregisseerd door Steven Spielberg, noch met een verhaal geschreven door George Lucas, met Spielberg en Lucas als uitvoerende producenten. Het is ook de eerste film in de serie waarin Paramount Pictures niet is betrokken, aangezien The Walt Disney Company Lucasfilm in 2012 overnam.

De hoofdrollen worden gespeeld door Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Shaunette Renee Wilson, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Oliver Richters, Boyd Holbrook, Mads Mikkelsen, Ethann Isidore.

De regie is dit keer in handen van James Mangold, die samen met Jez Butterworth en John-Henry Butterworth het script schreef.

Indiana Jones and the Dial of Destiny draait sinds 28 juni 2023 in Nederland in de bioscoop.

Afbeelding via Disney

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

%d bloggers liken dit: