Nienke Latten en Vajèn van den Bosch spelen hoofdrol in musical Frozen in Nederland

Vandaag is bekendgemaakt dat Nienke Latten en Vajèn van den Bosch de hoofdrollen van zussen Anna & Elsa spelen in de musical FROZEN in Nederland.

Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland, vertelde:

“Ik ben meer dan trots dat deze twee enorm getalenteerde vrouwen de hoofdrollen gaan spelen in onze nieuwe productie FROZEN. Zowel Vajèn als Nienke heeft veel (internationale) theaterervaring en hebben eerder in grote Disney-producties hoofdrollen gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat zij als Anna en Elsa de bezoekers diep in het hart gaan raken.”

Nienke zei:

“Het verhaal van Frozen gaat voor mij over een sterke band tussen twee zussen en de onvoorwaardelijke liefde die daaruit voortkomt. Anna is een van mijn favoriete Disney personages. Ze is warm, onbevangen en ook nog eens komisch. Ik kijk ernaar uit om dit geliefde personage tot leven te brengen op het toneel.”

Vajèn kruipt in de huid van Elsa en zingt vanaf mei avond na avond het meermaals bekroonde nummer Let it Go (Laat het Los).

“Ik heb altijd geroepen dat ik heel graag een keer een Disney-prinses wilde spelen, maar dat die prinses een ijskoningin zou worden had ik echt nooit durven dromen! Elsa is een prachtige rol vol emotie en diepgang. Ze leert in het verhaal om zichzelf te accepteren en haar krachten te omarmen in plaats van te verbergen. Ik ben tijdens de audities al enorm van haar gaan houden en ik kan niet wachten om, samen met mijn fantastische collega’s, het publiek mee te nemen naar de magische wereld van Frozen!”

Stage Entertainment Nederland heeft bekendgemaakt dat er andere rollen zijn voor Naidjim Severina (Kristoff), Tristan van der Lingen (Hans), Steven Roox (Olaf), Jorge Verkroost (Graaf van Wesselland) en Mathijs Pater en Nicholas Li als Sven.

Musicalproducent Stage Entertainment zal Frozen de Musical naar Nederland brengen. Het populaire verhaal van de prinsessen Elsa & Anna is vanaf 31 mei 2024 te zien in het Circustheater in Scheveningen. De kaartverkoop is gestart.

De musical ging op Broadway in première in het St. James Theatre op 22 maart 2019. Op 8 september 2021 ging Frozen in première in het Drury Lane Theatre op West End. En nu is dan Nederland aan de beurt.Frozen musical in Nederland

Frozen is een musical met muziek en teksten van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, en een boek van Jennifer Lee, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013.

Het verhaal draait om de relatie tussen twee zussen die prinsessen zijn, Elsa en Anna. Elsa heeft magische krachten om objecten en mensen te bevriezen, die ze niet weet te beheersen. Nadat ze de troon heeft geërfd, vlucht Elsa, waardoor het koninkrijk onbedoeld bevroren raakt in een eeuwige winter en ze bijna haar zus doodt. Ze moet offers brengen en ware liefde tonen om de dag te redden.

Geproduceerd door Disney Theatrical Productions, had de musical een try-out in het Buell Theatre in Denver, Colorado in augustus 2017 en ging in première op Broadway in maart 2018 in het St. James Theatre met gemengde recensies. Vanwege de COVID-19-pandemie stopte de Broadway-productie op 11 maart 2020, na 26 previews en 825 reguliere optredens. Een Amerikaanse tournee begon in november 2019, maar werd ook opgeschort in maart 2020. Internationale producties volgden, waaronder een West End-productie, die in september 2021 van start ging.

Waar is Frozen de musical te zien?

Disney’s Frozen – de musical is te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Vanaf wanneer is Frozen de musical in Nederland te zien?

Disney’s Frozen – de musical komt naar Nederland! Het populaire verhaal van de prinsessen Elsa & Anna is vanaf 31 mei 2024 te zien. De kaartverkoop is gestart.

Wie speelt Elsa en de rest van de hoofdrollen?

Nienke Latten en Vajèn van den Bosch spelen Anna & Elsa in Disney FROZEN! Stage Entertainment Nederland heeft bekendgemaakt dat er andere rollen zijn voor Naidjim Severina (Kristoff), Tristan van der Lingen (Hans), Steven Roox (Olaf), Jorge Verkroost (Graaf van Wesselland) en Mathijs Pater en Nicholas Li als Sven.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...