Frozen de musical komt naar Nederland

Musicalproducent Stage Entertainment zal Frozen de Musical naar Nederland brengen. Dit blijkt uit een auditieoproep die de producent online heeft geplaatst.

De musical ging op Broadway in première in het St. James Theatre op 22 maart 2019. Op 8 september 2021 ging Frozen in première in het Drury Lane Theatre op West End. En nu is dan Nederland aan de beurt.

Wanneer Frozen de Musical precies moet verschijnen en in welk theater is op dit moment nog niet zeker. De verwachting  is dat deze titel Aida zal opvolgen in het Circustheater in Scheveningen.

Frozen musical in Nederland

Frozen is een musical met muziek en teksten van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, en een boek van Jennifer Lee, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013.

Het verhaal draait om de relatie tussen twee zussen die prinsessen zijn, Elsa en Anna. Elsa heeft magische krachten om objecten en mensen te bevriezen, die ze niet weet te beheersen. Nadat ze de troon heeft geërfd, vlucht Elsa, waardoor het koninkrijk onbedoeld bevroren raakt in een eeuwige winter en ze bijna haar zus doodt. Ze moet offers brengen en ware liefde tonen om de dag te redden.

Geproduceerd door Disney Theatrical Productions, had de musical een try-out in het Buell Theatre in Denver, Colorado in augustus 2017 en ging in première op Broadway in maart 2018 in het St. James Theatre met gemengde recensies. Vanwege de COVID-19-pandemie stopte de Broadway-productie op 11 maart 2020, na 26 previews en 825 reguliere optredens. Een Amerikaanse tournee begon in november 2019, maar werd ook opgeschort in maart 2020. Internationale producties volgden, waaronder een West End-productie, die in september 2021 van start ging.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

%d bloggers liken dit: